23948sdkhjf

Rekord og stor optimisme

Vi er slet ikke færdige, fastslår FTZ-direktør Jens Sørensen.
"Regnskabsåret blev et nyt rekordår for FTZ og må derfor betegnes som særdeles tilfredsstillende", fastslår FTZ i sin årsrapport, som blev godkendt på generalforsamlingen den 4. oktober.

Nettoomsætning steg fra 1,2 til næsten 1,4 milliarder kroner i regnskabsåret 2009/10, som løb frem til 31. maj i år, og overskuddet voksede fra 58 til små 92 millioner kroner. Egenkapitalen er vokset fra 368 til 442 millioner kroner, mens afkastningsgraden er øget fra 22 til 34 procent. Selskabet har i snit haft ansat 814 medarbejdere mod 771 året før.

"Med en ny omsætningsrekord udbyggede selskabet sin allerede eksisterende position som Danmarks suverænt største autogrossist. Med til at realisere dette var en lind strøm af nye totalkoncepter, som gør dagligdagen lettere for selskabets mange kernekunder. Udover dette blev produktprogrammet stærkt udvidet gennem året – en strategi som selskabet vil fortsætte og intensivere mere i fremtiden. Varens tilgængelighed er alfa og omega og vil fremover resultere i en endnu større kapitalbinding", fastslår ledelsen i årsrapporten.

Medvind på eftermarkedet

Til Motor-magasinet siger FTZ’s topchef Jens Sørensen:

- Det sidste år har været fantastisk for os. Trods krise har der været medvind på det frie eftermarked. Vi har nydt godt af vores investeringer de sidste 4-5 år i bestræbelserne på at optimere vores virksomhed og blive totalleverandør inden for personbiler, og vi har da også vundet markedsandele.

- Det handler i vid udstrækning om at være først med nye varer. Det har vi håndteret godt, og det har givet os mersalg. Vi har varen til rådighed og de rette koncepter tilknyttet – det har mange værksteder fundet ud af, siger Jens Sørensen og peger på, at et af de nye indsatsområder er at bliver totaludbyder på dæk og forbrugsvarer.

Nogle af selskabets andre investerings- og indsatsområder frem imod og igennem 2011 er: En tredobling af budgettet til intern og ekstern træning og uddannelse, road shows i flere danske byer, flere åbent-hus arrangementer landet over, konstant udbygning af web-services, komplette løsninger på kemivarer, at være Danmarks største udbyder af systemløsninger til autobranchen, endnu flere OE-varer, intensiveret indsats omkring tekniske data og landets største produktprogram med flere end 250.000 numre.

Stor tiltro

Hertil kommer, at FTZ har bebudet en markant udvidelse at hovedkontoret i Odense, inklusiv en optimering og automatisering af centrallageret, hvor man går fra godt 10.000 til 24.000 kvadratmeter under tag til foråret.

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi når en omsætning på 1,5 milliarder kroner i dette regnskabsår – to år før tid. Vi er meget optimistiske – vi er slet ikke færdige, fastslår Jens Sørensen.

- Jeg har stor tiltro til, at også de næste 5-10 år bliver gyldne for FTZ, tilføjer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078