23948sdkhjf

Porsche sejr i Ferrari weekend

Den anden racerweekend på FDM Jyllandsringen i september er traditionen tro Ferrari Weekend med tre gange løb i de røde italienske sportsvogne. Det var dog en Porsche, som vandt langdistanceløbet over fire timer, der var den store overraskelse.

Det var fjerde afdeling i Danish Endurance Cup, DEC. De to første afdelinger blev vundet af PeterAger/Tom Pedersen/Per Johansen, Opel Corsa, Sønderjylland, mens tredje afdeling gik til fynboerne Per Poulsen/Michael Outzen, Renault Clio. De to hold kunne ikke gøre sig gældende. Michael Jakobsen/Roy Edland, Aabenraa og Norge, vandt i Porsche 997 GT3, med en omgangs forspring til løbets anden store overraskelse Lars Vendelbo/Niels Borum/Jacques Møller, Hadsten/Odense/Odense i Mini Cooper, der samtidig tog den første klasesejr i den danske langdistanceserie.

Løbet startede på våd bane. Vinderholdet var tidligt i pit for at skifte til slicks, da regnvejrsdækkene hurtigt blev slidt. På det tidspunkt befandt vinderholdet sig bagest i feltet, mens andre hold skiftede til at føre, blandt andet Jens-Henrik Hansen/Jens Erik Hansen/Flemming D. Olsen, Havdrup/Havdrup/Roskilde i den lille Citroën C2.

Da banen tørrede op, fik de hurtigere biler bedre muligheder for at udnytte den kraftigere motoreffekt, men C2 holdet vandt en klassesejr med 11 omgange foran nærmest konkurrent. Resultatet blev: