23948sdkhjf

MPV fra Ford blev Årets Bil

Motorjournalisternes Klub Danmark har kåret den nye Ford C-Max til Årets Bil i Danmark 2011. Praktiske C-Max slog den smækre Alfa Giulietta.
Efter tre dages grundige tests af i alt 22 nye bilmodeller på og omkring FDM Jyllandsringen ved Silkeborg, var det den nye Ford C-Max, der, med i alt 146 point – 15 point foran nummer to (Alfa Romeo Giulietta - 131 point), løb med titlen, Årets Bil i Danmark 2011.

I forhold til tidligere år var feltet af biler meget spredt, og livsstils- og luksusbiler fik mere opmærksomhed, end de har fået ved tidligere afstemninger.

Motorjournalisterne har vægtet en bred vifte af egenskaber – hele vejen fra design, komfort, og sikkerhed over køreegenskaber, ydelse og brændstofforbrug til funktionalitet, køreglæde og pris.

- Jeg er glad for, at det var Ford C-Max, der kunne samle flest point fra juryen. Bilen bygger på nyeste krav til sikkerhed og komfort, og teknisk og designmæssigt peger C-Max fremad. Tillykke, sagde formand for Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD), Søren W. Rasmussen.

Med den nye C-Max er det lykkedes Ford at lave en lille, praktisk MPV med appeal til dem, som samtidig også vægter gode køreegenskaber og en sportslig opsætning, påpeger Ford-imporøren selv.

C-Max er den første af en ny generation Ford-modeller i den lille mellemklasse, som skal danne grundlag for Ford-versioner over hele verden. Basisteknikken skal også bruges i den helt nye Ford Focus.

Ni gange maksimum

Ni gange tildelte journalisterne de maksimale ti point til C-Max’en, der både kommer i en fem-sæders version og i en lidt større version, Grand C-Max med syv sæder og skydedøre.

C-Max bliver også den første Ford, der får glæde af Fords nye 1,6-liters benzinmotor med direkte indsprøjtning og henholdsvis 150 hk eller 182 hk. Den har 6-trins manuel gearkasse og findes i en ny EcoBoost-version, som rummer andre brændstofbesparende, tekniske tiltag. Fords automatgear med dobbeltkobling, PowerShift, vil kunne fås som ekstraudstyr til flere af dieselvarianterne.

Ford C-Max kommer i to udstyrsversioner - Trend og Titanium. Motorprogrammet spænder vidt og der kan vælges mellem 9 forskellige varianter af diesel- og benzinmotorer.

Den korte udgave har bagagerum på 471 liter og 1723 liter med bagsæderne lagt ned.

Den lange udgave, Grand C-Max, er 452 cm lang og har syv sæder.

Begge varianter har to skydedøre som standard, og fås med udstyr som panoramasoltag og elektrisk betjente skydedøre.

Den nye Ford C-Max, lander hos alle landets Ford-forhandlere i slutningen af november måned og Grand C-Max lanceres i januar 2011. Priserne starter ved 269.500 kroner for en C-Max Trend 1,6 benzin motor med 105 hk.

En særlig ærespris blev i øvrigt givet til Volvo for et sikkerhedssystem i S60/V60, der selv bremser bilen ned, hvis en fodgænger går ud foran bilen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078