23948sdkhjf

VM i sidevognsrace i Slagelse i weekenden

I år er det fjerde år i træk, der afvikles en afdeling af VM i sidevogns motocross på Slots Bjergby-banen ved Slagelse. Det foregår den 4.-5. september.

Arrangøren er Midtsjællands Sports Motorklub, MSM, der melder om rekordstor deltagelse med mere end 60 teams, også når der sammenlignes med de 12 tidligere afviklede VM-afdelinger.

Det er næstsidste afdeling i Slagelse. Favorit til sejren er den forsvarende verdensmester Joris Hendrickx, Belgien, som chauffør. Han ligger langt foran den tidligere syvdobbelte verdensmester Daniel Willemsen, Holland. De to har med deres respektive "sandsække", Kasper Liepins, Letland, og Gertie Eggink, Holland, skilt sig ud i forhold til konkurrenterne, og med mindre der sker dramatiske ting undervejs, vil de to pointgivende heats givetvis blive præget af indædt kamp mellem de teams.

Danmarks Motor Union, DMU, oplyser, at de mange VM afdelinger i Slagelse har været med til at øge interesse for denne gren af sporten. Der afvikles også support-klasser i sidevogn med de VM-teams, der ikke kvalificerer sig til søndagens pointgivende heats. Dertil kommer support-klasser med nogle af Danmarks bedste motocross kørere, såsom den tidligere VM kører Nicolai M. Hansen fra Silkeborg, der nu har hjemklub i MSM.

Mere end 130 frivillige vil være med til at løfte det store arrangement på Slots Bjergby-banen. Sidste år kom der godt 5000 tilskuere over weekenden. Man håber på samme antal i år, og helst lidt flere. Portene åbnes lørdag klokken 9.00 med træning og kvalifikation fra klokken 12.00. Søndag ligeledes klokken 9.00, med et fuldt program frem til klokken 17.35.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079