23948sdkhjf

Skrotpræmie bør ledsages af biltjek

Dansk Folkepartis forslag i forbindelse med finanslovsforhandlingerne om en skrotpræmie på ældre biler på 15.000 kroner bakkes op af Applus Bilsyn, Danmarks største bilsynsvirksomhed. Men initiativet bør ikke stå alene, mener direktøren.

- En skrotpræmie på 15.000 kroner er et godt udgangspunkt, som vil give flere bilejere økonomisk mulighed for at skifte gamle biler ud med nye. Men vi foreslår, at ældre biler over 10 år også kontrolleres hyppigere ved etablering af et årligt, periodisk syn for disse biler. Sådan er reglerne allerede i de fleste EU lande. Det styrker incitamentet til, at bilen enten udskiftes eller bringes i forsvarlig stand til glæde for trafiksikkerhed og miljø. Og det er der brug for, da vi får over en million flere køretøjer de kommende 25 år. Gennemsnitsalderen for disse køretøjer vil være stigende, blandt andet på grund af brugtimport, siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Arne Willerslev-Legrand.

Ifølge tal fra Applus Bilsyn er forekomsten af forureningsfejl på brugte biler stærkt stigende med alderen. Biler over 15 år har ti gange så mange forureningsfejl som nyere biler. Dertil kommer et betydeligt antal sikkerhedsrelaterede fejl på de ældre biler, som er ringe vedligeholdt og dermed til fare for trafiksikkerheden.

Læs mere om sagen i Motor-magasinet på mandag den 13. september
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.383