23948sdkhjf

Hanker godt op i sig selv

ØGET SIKKERHED MED fagfolk bag er temaet i flere artikler i denne uges udgave af Motor-magasinet. I en tid har branche-debatten fyldt en del omkring lifte og sikkerhed på værkstedet. Nu slår brancheaktøren JC Trykluftcenter til orde for, at lifteftersyn bliver autoriseret ved lov, sådan som det også er tilfældet ved bilsyn, hvilket alle i autobranchen må hilse velkomment. Tre aktuelle ulykker med sammenbrudte autolifte, hvor ingen mekanikere heldigvis kom alvorligt til skade, viser behovet for dette tiltag. En autorisation må være det eneste rigtige, og vi skal her fra fagbladet ønske held og lykke med at komme igennem med projektet.

SAMTIDIG HAR DÆKBRANCHEN taget initiativ til en standard for uddannelsen og arbejde på værksteder og dækcentre, hvor korrekt uddannede og ajourførte fagfolk tager sig af dækskift og reparationer. Som bekendt foregår kørsel på, hvad der svarer til fire håndfladers kontakt med vejen. Manglende dæksikkerhed kan dermed være livsfarlig, ingen tvivl om dette, så tiltaget fra dækbranchen om at sætte nye normer for sit eget arbejde må vise offentligheden, at autobranchen atter tager sit arbejde alvorligt og gerne hæver sig over lovkrav og myndigheders bestemmelser. Vi pudser glorien – men hviler ikke på laurbærrene.

I AUTOLAKERERNES RÆKKER har debatten på det seneste i disse spalter også verseret om problematikken ved direkte fyrede gaskabiner. Arbejdstilsynet har nu modereret sine hidtidige udmeldinger, og nu beskrives det, hvordan det kan sikres, at medarbejderne ikke udsættes for forbrændingsgasser. Vi kan tilslutte os glæden over at erfare, at Arbejdstilsynet har reageret prompte og taget de holistiske briller på for at se sagen i den rette, større sammenhæng. Og så skal vi da lige nævne initiativet fra foreningen Dansk Lokal Syns 55 medlemsvirksomheder, der har etableret Dansk Bilrådgivning, der blandt andet kan bistå vores pressede politi-etat med køreprøver og havariundersøgelser. Godt at se, at branchen er på dupperne, ser nye muligheder og hanker op i sig selv, der hvor behovet melder sig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094