23948sdkhjf

Paris helt elektrisk

Byernes by har miljø, så det batter – også i udstillingshallerne, hvor bilproducenterne kappes om at lancere ny miljø-teknologi i de nye biler.
Mange bilproducenter viser i disse dage el-biler på den store biludstilling i Paris, men endnu er rækkevidden på for lavt blus, mens hybrid- teknologien har bedre perspektiver i fremtiden. De er belagt med fuld registreringsafgift i Danmark, mens elbiler er fri for det hele.

Renault tilbyder imidlertid den fine fem personers elbil Fluence sedan fra 205.000 kroner, inklusive moms, men eksklusiv batterier i Danmark i 2011. Selv superhurtige sportsvogne har fået hybridteknologi, såsom konceptbilen Jaguar C-X75.

Citroën og Peugeot er de første hidtil med diesel-hybrid, men nybilsalget ser ikke for godt ud i Europa i sidste halvår. Det fik blandt andet The Detroit News til at komme med overskriften: "Betænksomme europæere ser, men køber ikke på Paris udstillingen", der i øvrigt blev rost som en af de bedste i Europa i lange tider, med "de rigtige nyheder", som avisen i Bilernes By Detroit udtrykker det.

Når man oplyser dette i USA, skyldes det måske også, at bilsalget i netop USA brager frem igen efter kriseårene med et plus i august på 29 procent.

I Paris er flere af bilerne konceptbiler for at lodde stemningen. Tidligere kom disse biler direkte hjem på museum, men de er i dag mere realistiske. Den store HSBC bank forudser en stigning i salget i Europa i år på beskedne 1,2 procent, som det eneste analysebureau med en stigning, mens salget næste år vil falde dramatisk, mener HSBC. Deutsche Bank forudser et fald i 2011 på 5-6 procent. Først i 2012 er man tilbage på sporet som i 2007, mener flere analysebureauerne. Her er det totalsalget i EU man forudser. I Danmark er der som bekendt tale om en pæn fremgang i år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078