23948sdkhjf

Scor kassen - og hyg dig imens

Harry Motors gamle råd efterleves af Jakob Weesgaard fra Carclean i Birkerød.
I en af sine første bøger skriver Harry Motor, at man inden man vil sælge sin brugte bil skal gøre den grundig ren, vaske den pudse småridser op og så videre.

Bogen er møntet på private bilejere, men det er nøjagtig, hvad Jakob Weesgaard fra Carclean gør for såvel private som brugtbilsælgere.

- Har man særlig udvalgte biler som bare har fået en trist eller slet ingen behandling hos den tidligere ejere er der mange penge at tjene ved at køre den forbi et professionelt klargøringsfirma, siger Jakob Weesgaard.

- Mange tænker ikke over, hvor meget det betyder i salgsøjemed at bilen står pæn og ren. Det er ligesom med kvinder. Er hun pæn og ren og dufter godt, er hun langt mere tiltrækkende end dem i campinghabit og en smøg i kæften. Er hun pæn og tiltrækkende betyder alderen også mindre.

Jakob Weesgaard fortæller om en Skoda Fabia Combi 1,4 75 hk ambiente fra 11. måned 2005, som havde kørt 112.000 km. Der var småridser og "Bilkabuler" rundt omkring.

- På nettet kunne man se, at en lignede model kostede 99.900 kroner, men hvad ville en fagmand, en forhandler byde, så han også kunne tjene på bilen.

Første bud

- Skodaen blev kørt ud til seks forskellige forhandlere, som repræsenterede både autoriserede og uautoriserede for at høre deres bud. Det var en noget chokerende oplevelse. Det højeste bud var på 65.000 kroner og det laveste var på 50.000. Resten af budene var et sted midt i mellem, og en enkelt ville slet ikke købe den, siger Jakob Weesgaard.

Carclean gav sig i kast med Skodaen, og i løbet af to dage stod han med en total klargjort bil. Turen gik igen til forhandlerne. En kunne huske bilen, og ville kun hæve sit bud med 5000.

Det var næsten, hvad der var brugt hos Carclean, men det højeste bud var nu 84.000 kroner og resten af forhandlerne bød omkring 75.000.

- Der er ingen tvivl at det var bevist, at klargøringen havde tjent sig hjem, og meget mere til, siger Jakob fra Carclean.

- Det er naturligvis ikke alle biler, hvor en professionel gang klargøring giver så stor en prisforskel, men det kan også betyde om en bil bliver solgt eller ikke solgt.

- Den kosmetiske behandling betyder også noget for lakkens holdbarhed, gammel skidt vaskes væk, rustskader stoppes, og den afviser vintervejret hærgen på lakken.

Jakob Weesgaard mener, at en professionel klargøring kan udgøre en god merslagsmulighed.

- Når forhandlere kan sælge en undervognsbehandling oven i et bilslag, kan de også sælge en effektiv klargøring. Det kan vi godt finde ud af at gøre til en fordel for alle tre parter, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078