23948sdkhjf

Stort minus til underleverandør

En af Danmarks store underleverandører til den internationale automobilindustri, Valdemar Birn-koncernen i Holstebro, er for tredje år i træk kommet ud med et stort driftsunderskud.

På to år er omsætningen næsten halveret og det samme er medarbejderstyrken. Ledelsen tror dog nu på, at virksomheden er tilpasset så meget, at der atter kan skabes overskud.

Regnskabet for Valdemar Birn Holding, som blev indleveret til selskabsstyrelsen mandag, viser et driftsunderskud på 74, 3 millioner kroner ud af en nettoomsætning på 448 millioner i det regnskabsår, der sluttede med udgangen af april 2010. Medarbejderstyrken er reduceret fra 833 til 568.

Så sent som i 2005 omsatte Birn-koncernen for 964 millioner kroner og beskæftigede 1200 medarbejdere.

- Vi har været en hård tur igennem og måttet tilpasse os de vigende markeder. Siden regnskabsårets afslutning har vi dog haft positive resultater på månedsbasis, men markedet er stadig præget af efterveer af finanskrisen, siger adm. direktør i Valdemar Birn Holding, Christian Petersen, ifølge ErhvervsBladet.

For at effektivisere driften har Birn-koncernen lagt en række selskaber sammen i Valdemar Birn A/S. Birn fremstiller blandt andet kileremme og koblinger og andre avancerede produkter i støbejern og blev stiftet for over 100 år siden af Birn-familien, hvis efterkommere stadig er aktive i virksomhedens ledelse – blandt andre den adm. direktør i Valdemar Birn A/S, Jens Axel Birn.

Takket være kursgevinster på værdipapirer lykkes det i år Birn-koncernen at få et netto-overskud før skat på 33 millioner kroner. I forrige regnskabsår var nettounderskuddet 146 millioner.

Koncernen har en egenkapital på én milliard kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11