23948sdkhjf

Bosch er tilbage på vækstsporet

Forventningerne til omsætning og resultat i 2010 er steget betydeligt.
Efter det massive styrtdyk for forretningsområdet erhvervskøretøjer på grund af finanskrisen er der nu igen vækst.

Der er også opsving på vejene. Mere godstrafik, flere erhvervskøretøjer – det genspejler sig i forretningen hos Bosch som underleverandør af teknologi. I år når Bosch formodentlig en omsætning på 6,8 milliarder euro med teknik til erhvervskøretøjer – cirka en fjerdedel af den samlede forretningsvolumen inden for området autoteknik. For 2011 forventes en omsætning på 7,4 milliarder euro.

- På længere sigt ser vi gode chancer for vækst, sagde Dr. Bernd Bohr, chef for Bosch Automotive Technology, og satser i den forbindelse frem for alt på tekniske løsninger, som gør lastbiler, transportere, busser og off-highway-køretøjer endnu mere økonomiske.

Kraftigere vækst end forventet

Tallene fra Bosch nærmer sig dermed hurtigere end forventet tallene i 2007- det hidtil bedste år.

- Vi forventer, at omsætningen på vores forretningsområde autoteknik allerede i år stiger med cirka 25 procent til mere end 27 milliarder euro, forudsagde Bohr i forbindelse med IAA messen i Hannover. For hele Bosch-koncernen regner man med et plus på cirka 20 procent til godt 46 milliarder euro.

- Vi er helt klart tilbage på vækstsporet. Denne vækst følges af et tydeligt positivt resultat, understregede han.

Bosch bibeholdt kernen af medarbejdere i virksomheden under krisen og kan nu betjene den uventet kraftige efterspørgsel. Også medarbejderantallet stiger igen. I slutningen af 2010 vil Bosch med godt 280.000 medarbejdere beskæftige cirka 10.000 medarbejdere mere end på samme tidspunkt sidste år. Forretningsområdet autoteknik stiger med mere end 5000 medarbejdere til 165.000.

I øvrigt er fire ud af Bosch’s ti største erhvervskøretøjskunder kinesiske producenter. For øjeblikket har Bosch 300 dieselmotorprojekter under udvikling i Kina – deraf to tredjedele til udstødningsgasnormer, der som minimum opfylder Euro 4.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078