23948sdkhjf

Vinderen kommer til Japan

Toyota afholder hvert år konkurrencer inden for forskellige discipliner i autobranchen. I år var det karosseriteknikerne, der dystede om en uges tur til Japan.
Konkurrencerne handler om at finde den bedste inden for de mange Toyota-værksteder, og alle kan komme i spil. I år var turen kommet til karosseriteknikerne, men ellers går dysten på tur blandt faggrupperne karrosseri, teknik, salg og kunderådgivning. Årets styrkeprøve kom til at stå mellem de omkring 180 Toyota-karrosseriteknikere, der er rundt omkring på de forskellige værksteder i Danmark. Denne fagenes fest startede med en indledende runde, hvor der blev sendt en opgave ud til dem, som valgte at tilmelde sig konkurrencen. Opgaven lød på udskiftning af en komplet dørplade, opretning af tre buler, som gik igen, og var identisk på samtlige af de dørplader, der skulle skiftes, og sidste opgave var udskiftning af et stykke af ruderammen på døren. Fælles for alle tre opgaver var, at arbejdet skulle udføres helt og aldeles efter bogen og Toyotas forskrifter.

Otte videre til finalen

Ud af alle de indsendte opgaver blev otte finalister fundet, og de blev alle sat stævne til finalen, som foregik på Silkeborg tekniske Skole fredag den 10. september. Alle deltagerne havde samtidig også mulighed for at invitere deres nærmeste chef, indehaveren af værkstedet og en samlever med til finalen.

Opgaven til finalen var udskiftning af den yderste del af en B-stolpe på et Toyota Avensis-karrosseri samt en speciel skarring, hvor svejsningerne skulle stå som fuldsvejst og stepsvejst. Igen indgik korrekt betjening af manualer og udførelsen af arbejdet efter Toyotas forskrifter i bedømmelsen. Deltagerne i finalen kunne fra begyndelsen godt se, at de ville blive presset på tiden, så derfor var der hektisk aktivitet fra start til slut. Samtidig var deltagerne også godt klar over, at kvaliteten på det udførte arbejde også havde en afgørende faktor. Derfor blev arbejdet meget koncentreret og intenst, men på trods af presset, blev der leveret flotte resultater og samtlige otte deltagere demonstrerede tydeligt, at der på trods af pres, blev leveret høj kvalitet fra samtlige finalister. Dommerne havde derfor ikke et let job, da opgaverne var afleveret, for det viste sig, at der var et utroligt tæt løb imellem deltagerne.

Efter lang tids votering kom dommerpaneler frem til, at tredjepladsen skulle gå til Carsten Hedegaard fra Louis Lund i Ribe. Andenpladsen gik til Jan Tøt fra STS Biler i Lemvig og vinder af konkurrencen og en uges tur til Japan blev Morten Vindfeld Nielsen fra Novabil i Brønderslev.

Aftenen blev afsluttet med en middag, der foregik på Gudenåen på Hejren, som er en af Hjejlebådene. Næste gang der dystes om at finde Toyotas bedste karrosseritekniker er i 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079