23948sdkhjf

G-Scan ser godt ud

Og testeren har software på et meget højt niveau til de asiatiske modeller, lover Diginor.
På AutoTeknik 2010 fik Diginor vist den nye G-Scan tester, som ikke bare ser godt ud. Den har OEM software for Hyundai og Kia og de andre asiatiske biler er på næsten samme høje standard.

- Det er altså ikke bare en billig asiater-tester, den er også en original tester til Kia og Hyundai. Det er formentlig første gang nogensinde at det er sket, fortæller Rolf mandrup, Digonor.

- Vi forventer, at rigtig mange Hyundai og Kia værksteder her benytter chancen for at få en ekstra original tester og samtidig dække bredden på den konkurrerende bilpark af asiatiske biler.

- Det frie værksted har her chancen for en billig original tester.

På Autoteknik vist Diginor også en ny Hanatech Multiscan P2. Udover et nyt design er der endvidere indbygget en lille strøm back-up til speciel funktioner. Har man en ældre Hanatech eller Salus tester kan man tilkøbe en Power Saver til strøm back-up. Så behøver man ikke købe ny tester.

- Vi ville så gerne vise, at vi også kunne lave nummerplade-opslag i Diginor Kundestyring. Det nåede vi lige og mange der besøgte os glæder sig til den lille detalje. Opdateringen har været lidt forsinket, da vi har lavet en meget væsentlig sikkerheds-opdatering. Sikkerhed frem for detaljen.

Win-Star helt forfra

- En af de testere vi har haft på programmet længe er Win-Star. Der er ikke kommet mange opdateringer siden 2008 og mange brugere har været lidt irriteret over den manglende fornyelse af programmet, fortæller Rolf Mandrup.

Der var dog en meget fornuftig forklaring på forsinkelsen.

- Vi tog en beslutning i 2008 om at starte forfra.

- Original protokollerne er købt til mange bilmærker og dette er gjort for ikke at skulle støde på begrænsninger fremover eller slås med tvivlsomme beskyldninger om en kommende copyright sag som nogle konkurrenter har brugt lidt tid på.

Fremover vil man kunne få Win-Star i forskellige sammensætninger og blandt andet vil der snart tilbydes en Toyota Tester i stil med VCDS.

- Altså en prisbillig kvalitets tester med alle kodningsfunktioner.

Allerede nu er Toyota klar og en Ford/Mazda tester ligeså. Her er en af de specielle ting, at der ikke behøves at vælge bil, det klarer testeren. Alle de almindelige kodninger og tilpasninger findes og skulle der mangle kan funktionen til føjes på kort tid, data er jo købt.

- Til eksisterende brugere af Win-Star, der har fokus på BMW og Mercedes kan vi glæde dem med, at BMW er klar lige inde i det nye år og at Mercedes følger lige efter.

- Vi forventer flere nyheder fra Win-Star løbende og vil informere om disse på vores hjemmeside og via nyhedsbrev. Priser er ikke fastlagt pt.

Det bliver lettere endnu

- Vi har siden 2005 solgt DEC Superscan, særligt til dem der ønsker en tester til PSA gruppen på OEM niveau, men andre har også glæde af de mange kodningsfunktioner på eksempelvis Renault, Ford, Rover/MG, minder Rolf Mandrup om.

DEC Superscan er simpel i brug og bliver inden længe meget bedre. Der introduceres nyt software og Hardware og en viden database baseret på indrapportering fra de forskellige testere verden over. Det vil sige at der vil findes en løsning på hver enkelt fejlkode baseret på erfaringer verden over. Det er dog en betingelse at testeren er tilsluttet internettet. Man kan vælge at dele sin erfaring eller ej, det står en frit.

- De der allerede har en DEC Superscan skal ikke være nervøse for at deres nuværende tester udfases. Eksisterende brugere kan skifte til den nye software gratis og kan beholde det gamle interface.

- Nye brugere kan så glæde sig over at Can Stik ikke skal bruges længere da det er indbygget i det nye interface, til gengæld vil der ikke længere være Oscilloskop indbygget. Det ser vi ikke som et større tab da Oscilloskopet var noget begrænset og vi anbefaler alligevel at bruge Pico Skopet da det er det bedste Oscilloskop på markedet pt.

Hanatech og Capelec

- På Automechanika i Frankfurt så vi på Hanatech's stand lidt af de nyheder, vi ikke kunne nå at vise i Odense. Blandt andet en PC baseret version af Multiscan, både som et løst interface der installeres på egen PC eller som en færdig løsning med touchskærm, fortæller Rolf Mandrup.

- En trailer tester og et nyt PC Oscilloskop er snart klar og vi glæder os til at teste det af og fortælle lidt mere om det senere på året!

Capelec er et gammelt firma der længe har leveret til blandt andet SUN Testere og er leverandør til stort set alle Franske synshaller (cirka 6300).

- Herhjemme har vi kun fokuseret på 4/5 gastestere og røggas foruden lygte apparater/tester. Capelec leverer også bremserullefelt, støddæmpertest og sideslip.

- Nyheden her er en trådløs fjernbetjening til 4-Gas eller Røggas så man kan teste eksempelvis røggas uden at skulle slæbe 4-gas testeren/PC med. Der er et fint display på fjernstyring der guider en igennem testen.

- Vi har i Danmark oplevet problemer med røggastesteren i enkelte bilsynsvirksomheder, når den blev for kold (minusgrader), men det er løst nu ved hjælp af en større blæser, så kammeret holdes i en passende temperatur til test. Capelec er meget udbredt i Finland og der har man jo de bedste forhold til at teste den slags af.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079