23948sdkhjf

FAI-formand: Overvej alliancer

Uddrag af Poul Erik Christensens sidste beretning på FAI’s generalforsamling i fredags.
- Vi har alle sammen på en eller anden måde være præget af finanskrisen. Arbejdsstyrken er reduceret, og alle har kigget ind i deres egne virksomheder for at effektivisere og reducere omkostninger. En del autolakererier har ikke kunnet leve op til kravene og er enten gået konkurs, lukkede eller opkøbt. FAI’s overenskomstdækkede medlemmer er således nu på under 300. Det totale antal autolakererier er blevet mindre, så FAI bevarer stadigvæk en meget høj organisationsprocent. Selv om signalerne om den økonomiske udvikling i denne tid ofte går i hver sin retning, er der dog positive tegn på, at krisen langsomt er ved at vende.

Det sagde landsformand Poul Erik Christensen i sin sidste beretning, da FAI i fredags den 24. september holdt generalforsamling i Fredericia.

- Behovet for at finde sit ståsted som virksomhed i vores branche er ikke blevet mindre de senere år, tværtimod. Autolakeringsbranchen har ændret sig markant. Kravene til effektiv produktion, planlægning og optimering er blevet skærpede. Presset fra forsikringsselskaberne er steget og en nødvendig tilpasning af hele strukturen finder sted nu og vil fortsætte de kommende år, påpegede han og fortsatte:

- Antallet af autolakererier er faldende, og vi ser koncentrationer i store virksomheder og kommercielle kædedannelser. Lakexperten A/S, der har eksisteret nogle år, arbejder på et endnu tættere kommercielt samarbejde, og vi har set en ny kæde dukke op, Lakkæden Danmark, som også vil forsøge at markere sig som en udbyder af lakeringsarbejde. Vi har set mange autolakererier styrke deres størrelse og kompetencer. Denne udvikling er nødvendig, for konkurrencen er i høj grad skærpet, og da vi for 90 procents vedkommende fungerer som underleverandører til udbedring af forsikringsskader, står vi overfor et lille antal særdeles velorganiserede indkøbere.

- Det er altså bydende nødvendigt, at vi alle hver især vurderer vores virksomhed og muligheden for sammenlægninger, for at indgå i strategiske alliancer med hinanden, pladeværksteder og bilforhandlere, fusionere eller blot samarbejde tættere med andre, blandt andet i de nævnte kædedannelser, eller nye for den sags skyld, opfordrede Poul Erik Christensen.

Stolte

- Denne beretning er den sidste, jeg aflægger som landsformand for FAI, og jeg kan se tilbage på en spændende og udfordrende periode. Markedet har ændret sig radikalt, konkurrencen er blevet meget hårdere, strukturen ændrer sig, men jeg synes, at vi har forstået at tilpasse os. De fleste af FAI’s medlemmer er professionelle virksomheder, med en høj faglig standard, et højt kvalitetsniveau og et godt arbejdsmiljø. Jeg synes, at vi i FAI kan være stolte af den indflydelse, vi har, selv om vi er en lille organisation, sagde formanden og tilføjede:

- Udfordringerne for jer som virksomheder og for FAI som organisation bliver ikke mindre det kommende år, men hvis vi fortsat fokuserer på muligheder i stedet for begrænsninger, på sammenhold i stedet for splittelse, så får vi også udnyttet det potentiale, der ligger for udvikling og forbedring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08