23948sdkhjf

The return of Lucas

Et af branchens stærkeste og 108 år gamle brands bæres frem af danske Borg Automotive.
Det velrenommerede Lucas-brand er tilbage - båret frem af Borg Automotive gruppen, der er baseret i Silkeborg. Lucas-navnet bærer 108 års tradition indenfor fremstilling af startere og generatorer til den Europæiske bilpark. Automechanika viste med al ønskelig tydelighed, at der stadig er stor interesse for det gamle hæderkronede britiske brand - nu på danske hænder.

Tilbage i 1902 gik Joseph Lucas i gang med at producere startere og generatorer til det britiske marked. Det blev starten på en produktion, der nu er i gang på sit 108. år, og starten på et af automotive industriens absolut største brands med en overlevelseskraft uden sidestykke.

Igennem 20'erne og 30'erne blev Lucas-fabrikkerne godkendt til at levere komponenter til en voksende britisk bilindustri, og i det følgende halve århundrede voksede virksomheden og brandet sig til et af Storbritanniens største. I 1972 beskæftigede Lucas således over 100.000 ansatte på 60 forskellige adresser.

Virksomheden forgår - brandet består

I løbet af de sene 80'ere og 90'ere blev virksomheden splittet op, og de forskellige aktiviteter blev båret videre af forskellige ejere.

Selve virksomheden mistede således sin sammenhængskraft og efter nogle år i fusion med amerikanske Varity blev resterne af virksomheden opkøbt af amerikanske TRW, der selv er en af de store spillere indenfor automotive.

Selvom virksomheden gik igennem et par omskiftelige årtier, har brandet overlevet og bevaret sin troværdighed og sit fundament i kvalitetsprodukter til eftermarkedet. Der er stadig en stor interesse for Lucas-brandet over hele Europa - især i England, hvor det stadig nyder en særlig position og historie.

Arvesølvet

Der er igennem tiden lanceret mange forskellige produkter af Lucas, men kernen i det hele er startere og generatorer. Det er virksomhedens arvesølv, og det er den akse, som brandet er bygget op omkring.

Derfor var det naturligt for Borg Automotive at gå efter muligheden for at markedsføre netop sine egne produkter under Lucas-navnet.

I 2004 fik Borg Automotive gruppen således rettigheden fra TRW til at markedsføre startere og generatorer samt AC kompressorer under Lucas brandet.

- Som Europas 4. største producent af renoverede startere og generatorer, var det et naturligt valg for både os og TRW at vi skulle bære mærket videre, siger koncerndirektør i Borg Automotive gruppen, Johannes Mortensen.

- Vi har den rette profil og størrelse, og ligger helt rigtig i markedet i forhold til de andre store brands i markedet.

Dobbelt grøn og med i bredden

For salgsdirektør hos Lucas, Jarl Gorridsen, er der ingen tvivl om ambitionerne og kendetegnene ved mærket.

- Det er in at være grønne – og det er vi i mere end én betydning. Dels har vi et miljøvenligt re-fabrikeret produkt, og dels har vi i den grønne boks et af branchen absolut stærkeste visuelle udtryk – det udnytter vi i vores europæiske markedsføring.

Lucas mærket er oppe mod nogle af de allerstørste – Bosch, Hella, Valeo og en stor mængde lokale udbydere rundt om i Europa.

- Vi er godt rustet til konkurrencen, siger Jarl Gorridsen.

- Og vi har ganske enkelt et af de bedste tilbud til markedet med vores brede produktprogram og høje leveringsprocent.

Drøn på Automechanika 2010

Lucas var stærkt repræsenteret på Automechanika med Borg-teamet som idéfolkene bag fortsættelsen af den stærke grønne visuelle identitet, som er et af brandets kendetegn.

Netop den grønne boks var det bærende udtryk på standen, hvor en stor grøn "kasse" var ramme om mødelokaler og lounge.

- Rundt omkring på vores kunders lagre kan man se de grønne bokse på lang afstand, og det er det indtryk, vi prøver at simulere på standen, siger Jarl Gorridsen, der tydeligvis brænder for den klassiske Lucas boks med de to pile.

Lucas' stand på Automechanika var en af de travle i hal 3.1, og igennem de fire "hoveddage" fra tirsdag til fredag var mødelokaler og loungen fyldt med kunder, der havde møder om mulighederne for samarbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078