23948sdkhjf

Ingeniørhøjskolen klar til elbiler

Århusianerne får nu mulighed for at oplade deres elbiler ved Ingeniørhøjskolen i Århus. Det sker som led i et halvårs testprojekt i samarbejde med energiselskabet NRGi.
Ved første øjekast ligner den en høj skulptur - den nye ladestander til elbiler, som NRGi har sat op på Frederiksbjerg ved Ingeniørhøjskolen i Århus. Elbilerne er på vej til at blive en fast del af gadebilledet, og energiselskabet vil i det næste halve år teste århusianernes forbrugsmønster og indsamle viden om teknologiske muligheder og udfordringer.

- Projektet med Ingeniørhøjskolen vil være med til at give os meget værdifuld information, som vi kan udnytte i vores arbejde med fremtidens el-infrastruktur i Århus. Samtidig håber vi, at det kan øge andelen af elbiler, siger Søren Sørensen, direktør i NRGi.

Ove Poulsen, rektor ved Ingeniørhøjskolen i Århus, er glad for den nye ladestander.

- For os har det også symbolsk værdi, at man kan komme her og lade sin bil op med el. Vi arbejder hver dag med at styrke og accelerere udviklingen på området og skabe viden, der kan være med til at gøre Danmark til foregangsland for elbiler, siger han.

Venter på smart løsning

Det er især behovet for mere energieffektive løsninger, der interesserer både Ingeniørhøjskolen i Århus og NRGI. Energiforbruget til transport er stigende overalt i den vestlige verden. I Århus udgør det hele 29 procent af den samlede CO2-udledning, oplyser en pressemeddelelse.

- Vi skal udvikle løsninger, der kan bygge bro mellem et voksende behov for transport og kravet om reduktion af CO2-udslip. Den store udfordring er, at bruge alternative energikilder og samtidig styre elektricitetsforsyningen på en optimal måde, så den energi, der for eksempel produceres ved vindkraft om natten, ikke går til spilde, forklarer Ove Poulsen.

Og for NRGi er netop denne udfordring helt aktuel.

- Tænk på hvad, der sker, når der kommer 2000 elbiler på gaden i Århus. Du kommer hjem fra arbejde klokken 17 i din nye elbil, og det første du gør, når du parkerer den er, at sætte den til at lade. Så går du ind i dit hus eller lejlighed og tænder lys og måske tv. Der skal også laves mad og vaskes tøj. Og senere starter du opvaskemaskinen. Og når alle andre gør stort set det samme, så sker der ting og sager med elforbruget. Vi skal sørge for, at elnettet er dimensioneret til at håndtere disse udsving i forbrug, forklarer Søren Sørensen.

Han understreger, at hvis Århus skal gå forrest i bestræbelserne på at få flere elbiler på gaden, så kræver det et stærkt samarbejde med videninstitutioner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078