23948sdkhjf

Helårsdæk matcher vinterdæk

Vi har altid hørt fra uafhængige dækspecialister, at helårsdæk er et kompromis med lidt af det ene og lidt af det andet - aldrig med samme gode egenskaber som et sommer- eller vinterdæk. Nu har tyske Gesellschaft für Technische Überwachung, GTÜ, og Auto Club Europa, ACE, testet og sagt god for flere helårsdæk.

Resultatet blev bedre end forventet. GTÜ og ACE har testet helårsdæk på det tyske marked fra Goodyear, sydkoreanske Hankook, hollandske Vredestein og taiwanesiske Federal i størrelsen 185/60 HR15. Testen konkluderede, at Hankook Optima 4S er det bedste af de testede dæktyper, og at Goodyear Vector 4Seasons er på niveau med et "rigtigt" vinterdæk under bremsning. To dæk klarede sig bedst i sne, det var Hankook Optima 4S og Vredestein Quatrac 3, der næsten er på linie med Nokian vinterdæk.

Federal Super Steel 657 anbefales ikke af de to store organisationer, der samtidig oplyser, at helårsdækkene fra Hankook, Goodyear og Vredestein er et udmærket alternativ til vinterkørsel i de mange mindre biltyper. Sportsvogne og hurtige limousiner skal forsat skifte til vinterdæk, før kuldegraderne sætter ind, og igen til sommerdæk, når foråret nærmer sig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078