23948sdkhjf

Interesse for alkolås på fagmesse

Politikerne drøfter i øjeblikket om alkolåse i fremtiden skal være en fast bestanddel i busser, lastbiler og taxaer, og om det på længere sigt også skal gælde privatbiler. Allerede nu er der dog en del bilister, der kører med denne indbyggede sikkerhed, for så ved de, at ingen kører i deres bil i spirituspåvirket tilstand. Og der vil komme endnu flere alkolås-brugere i forbindelse med loven, vedtaget i juni i år, hvor en bilist efter en spiritusdom ikke må køre uden en alkolås i bilen – via den såkaldte alkolåsordning for generhvervelse af kørekort.

Hvis man skal undgå mange af de voldsomme spritulykker på vejene, så bør flere virksomheder og privatpersoner købe en alkolås, som de kan installere i deres biler. Det vil gøre vejene mere sikre og redde flere liv, lyder argumentet fra Rådet for Sikker Trafik på deres hjemmeside.

- Der er flere inden for transportbranchen, der følger opfordringen og vælger at installere alkolåse. For at sikre føreren og lasten, men også for at signalere over for omverdenen, at man ikke tolererer alkohol på arbejdspladsen, påpeger direktør Jan Winum Povlsen fra firmaet Jawin i Brørup, der er importør af alkolåsen.

FTZ valgte derfor – på sin egen messestand på fagmessen i Odense - at præsentere én af verdens mest sikre alkolåse, nemlig SmartStart, der er installeret i flere end 200.000 køretøjer verden over, oplyser Bo Sørensen fra FTZ.

- SmartStart er godkendt på højeste niveau efter internationale standarder og meget fleksibel. Blandt andet kan den indstilles til, at chaufføren skal tage flere alkoholprøver under kørsel på lange ture. Og systemet gemmer disse resultater, som så løbende kan udlæses via de certificerede Smart Start centre. Ligeledes kan der påmonteres et kamera for at identificere og dokumentere, hvem der benytter enheden, tilføjer Jan Winum Povlsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062