23948sdkhjf

Online vinterdæk-guide fra Michelin

Når vejret slår om, og kulden kommer krybende, har mange danskere svært ved at overskue, hvilken type vinterdæk de man vælge. Skal man vælge efter bykørsel eller motorveje, og falder der overhovedet nok sne i Danmark til at have vinterdæk på? Michelins anbefaling er, at når termometret kravler ned under syv plusgrader, så skal bilen iføres vinterfodtøj med minimum fire millimeter dækmønster – loven kræver blot 1,6 millimeter, som verdens største dækproducent finder alt for lidt på et koldt og glat underlag i vinterhalvåret.

- Mange danske bilister synes ofte at valget af vinterdæk er vanskeligt på grund af vores meget omskiftelige vinter, der kan indeholde alt fra sne over is til regn, siger Jan Pold, Michelin Danmark. Han tilføjer, at det også har betydning for vinterdækvalget, om man skal på vinterferie udenlands, eller om man kommer til at blive i det flade danske vinterland.

- På denne årstid er der derfor ekstra mange, som er i tvivl om forskellen mellem de forskellige dæktyper, og spørger os til råds. Valget af de rigtige dæk er også altafgørende for sikkerheden og hele køreoplevelsen – så vi hjælper hellere end gerne. Derfor har vi lavet en lille online dæktest, som kan hjælpe folk på rette vej, siger Jan Pold.

Ved at svare på fem enkle spørgsmål på www.daektest.dk får forbrugeren hjælp til at vælge præcis de dæk, der passer bedst til ens kørselsforhold, dækstørrelse og biltype. For at forbrugeren lettere kan huske dækanbefalingen, kan han vælge funktionen "Husk dette dæk". Man indtaster sit mobilnummer og får derefter tilsendt en sms med et link til Michelins mobilportal, hvor man kan læse mere om dækket og finde nærmeste forhandler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078