23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

RENAULT I DANMARK introducerer en faceliftet Laguna i 2011 og skærer samtidig modelprogrammet ned til tre forskellige dieselmotorer fra 110 til 150 og 175 hk til priser fra 322.900 kroner.

NISSAN TILBAGEKALDER 2,14 millioner biler på verdensplan med tændingsproblemer: 835.000 i Japan, 762.000 i Nordamerika og 354.000 i Europa.

FIAT HAR TILBUD på flere biler i anledning af 80 året i Danmark. Blandt andet Fiat Punto Evo, der er nedsat med 28.000 kroner til 109.990 kroner.

WEBASTO HAR LANCERET en ny generation varmeanlæg til personbiler, Thermo Top Evo.

SVENSKE AUTOLIV HAR købt 51 procent af Delphis anlæg i Kina til produktion af sikkerhedsseler. Autoliv har nu 10 fabrikker i Kina, og åbnede et teknisk center tidligere i år ved Shanghai. Tredje kvartal gav et overskud på hvad der svarer til godt en milliarder kroner før skat.

VOLVO HAR STARTET en udvikling af brændselsceller. De første testbiler er klar i 2012.

FAURECIA HAR OVERTAGET tyske Hoerbiger Automotive Komfortsysteme GmbH, der er førende i pneumatiske sædekomfort til luksussegmentet.

JOHNSON CONTROLS HAR indledt at samarbejde med Hitachi om udvikling af lithium-ion batterier.

GEELY I JAPAN, der ejer Volvo, vil bygge tre Volvo fabrikker i Kina, og ikke to, som tidligere nævnt. De har samtidig oplyst, at Volvo kommer med en VW Golf konkurrent på C30-platformen, men ikke hvornår.

NISSAN ADVARER MOD den stigende japanske valuta mod dollar, der gør det svært at konkurrere.

BMW TILBAGEKELDTE 300.000 biler med bremsekraftforstærker-problem i starten af oktober, og senest 150.000 med sekscylindrede motorer i USA, der har uregelmæssigheder i benzintilførslen.

EBERSPÄCHER HAR oprettet et datterselskab i Rumænien.

BRIDGESTONE FORVENTER et overskud på otte procent i 2012 til 18 milliarder kroner, ved øget salg og reducering af omkostninger.

BORGWARNER KOM UD af tredje kvartal med et overskud på 580 millioner kroner, hvilket var mere end forventet.

VW GRUPPENS SORTE FÅR er Bentley og Seat. Trods øget salg kom Bentley ud med et underskud på godt en milliarder kroner i årets første ni måneder, og Seat med et underskud i samme periode på 1,6 milliarder kroner.

CITROËN PEUGEOT I PSA gruppen har indledt et samarbejde med BMW omkring udvikling af hybridteknologi.

PORSCHE KOM UD af sidste regnskabsår med en omsætning på 60 milliarder kroner, et plus på 17,9 procent og det hidtil højeste med et salg på 81.850 enheder, samt et overskud på 8,8 milliarder kroner.

TOYOTA HAR FORNYET den lille Urban Cruiser. Den leveres med flere motorversioner, også diesel, og træk på alle hjul.

SKODA FIK SALGSREKORD i årets første ni måneder til 568.990 enheder. Plus 12,5 procent. Overskuddet steg med 64,4 procent til 2,4 milliarder kroner.

VISTEONS TAB VOKSEDE i tredje kvartal til 756 millioner kroner, selvom salget steg.

HYUNDAI SANTA FE og Trajet i de tidligere modeller skal på værksted. Der er fare for kraftig rust i hjulophæng.

SAAB 9-5 BLIVER udstyret ned Gentex High-Beam Headlamp Assist, som viser i bakspejlet, hvad der befinder lige bag bilen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082