23948sdkhjf

Racerlicens alt inklusive

Mange drømmer om at køre motorløb og selv styre rundt i en hurtig bil på en af de danske baner, og ikke "kun" betragte løbene på tv. Det er der blevet bedre mulighed for, idet både Padborg Park og FDM Jyllandsringen tilbyder kurser.

På Jyllandsringen lagde man ud den 4. november, men der bliver andre dage senere. Her er der mulighed for at blive racerkører for en dag og trykke speederen i bund under helt sikre forhold.

- Vi oplever hver gang mange deltagere, der har lyst til noget mere, men de kommer desværre aldrig videre, fordi det er for besværligt, udtaler Jesper Carlsen, direktør for FDM Motorsports Event, og selv tidligere racerkører.

- Når vi fortæller deltagerne om, hvordan de kommer i gang med at dyrke motorsporten, virker det mere overskueligt. Der skal blot en racerbil til. Deltagerne skal have licens ved en baneprøve efter kurset, hvor man også lærer flagenes betydning og de andre regler på banen. Herefter kan de selv starte op i et løb, men vi gør det nemmere: Deltagerne skal blot møde op med en styrthjelm og køredragt. Racerbilen sørger vi for står klar, og de skal ikke spekulere på, om de skal skifte dæk, hvis det begynder at regne, siger Jesper Carlsen. Jyllandsringen oplyser ikke, hvad kurset koster.

Kør i DTM Racer

Samme tilbud kommer fra Padborg Park, der har lavet en overbygning efter et forsøg tidligere i år, hvor den tidligere DTM kører Jörg van Ommen var en af instruktørerne. Han har tidligere været teamkammerat med Jan Magnussen.

Tom Pedersen, der er leder af Padborg Park, oplyser, at der er kommet positive reaktioner efter oplysningen om banens nye tiltag. Her skal deltagerne ikke nødvendigvis have eget køretøj med. Nogle har også på forhånd investeret i en racerbil, fordi de er opsat på at komme i gang, mens andre benytter deres privatbil, som imidlertid ikke er det optimale køretøj at køre race i. Padborg Park tilbyder det hele i en af banens DTM Mercedes racere, også med instruktion omkring det væsentlige, når man kører racer på en bane. Her kan man også erhverve en banelicens, som giver deltagerne ret til at køre på andre baner.

Pris: 8500 kroner

Den nye aktivitet lægger ud den 11. november, hvor den teoretiske del foregår aftenen før. Prisen for det hele, inklusive leje af styrthjelm og køredragt, der er obligatirisk under racerskolen, kørsel i DTM Mercedes racerbilerne og afgifter koster 8500 kroner.

Padborg Park har lige siden banens åbning i 2003 hvert år stået for racerskoler, men nu er det blevet lettere på de to danske baner i lejede biler og med dygtige instruktører, der ved hvad det hele handler om.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08