23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

TOYOTA HAR FÅET genrejsning for de mange bremsefejl i primært Prius-modellen. De amerikanske sikkerhedsmyndigheder, inklusive NASA, har efter grundige test ingen fejl fundet.

DEN STORE FRANSKE underleverandør Faurecia har haft et flot 2010 med en fremgang på 48 procent og et overskud på 103 millioner kroner efter tre års underskud. Salget steg i Sydamerika med 98 procent, i Nordamerika med 111 procent, i Asien med 80 procent og i Europa med 22 procent. Omsætningen steg til 80 milliarder kroner fra 57 milliarder kroner i 2009.

MAZDA HAR FREMSTILLET 900.000 enheder af den lille MX-5, verdens mest solgte sportsvogn. Det er sket på 21 år og 10 måneder.

VW INVESTERER 7,5 milliarder kroner over de kommende fem år i udbygning af fabrikken i Slovakiet og planægger produktion i Algier.

EU-KOMMISSIONEN UNDERSØGER for tiden den polske stats økonomiske tilskud til Fiat-produktionen af motorer.

CITROËN OG PEUGEOT i PSA-gruppen kom ud af 2010 med et overskud på 8,5 milliarder kroner.

NISSAN ER VED AT opføre en fabrik i Portugal til produktion af batterier til alliancen Renault-Nissan, og det samme i Smyrna, Tennessee, til elbilen Leaf, der skal fremstilles i Smyrna fra næste år.

DET JAPANSKE ERHVERVSDAGBLAD Nikkei oplyser, at Toyota vil starte opførelse af en fabrik i den østlige del af Rusland i samarbejde med et russisk selskab, Sollers. Toyota har også en fabrik i St. Petersburg.

ZF FRIEDRICHSHAFEN er ved at opføre en fabrik i South Carolina, USA, til produktion af otte- og nitrins automattransmissioner til personbiler og lette lastbiler. Den samlede investering er 1,93 milliarder kroner.

2010 BLEV DET HIDTIL bedste regnskabsår for Bosch med en omsætning på 352 milliarder kroner, 24 procent mere end 2009. Bosch har samtidig startet produktion af el-motor og batterier til cykler på fabrikken i Mondeville, Frankrig. 13 cykelproducenter med 16 mærker har lagt billet ind på udviklingen.

FORD MOTOR CO. tjente sidste år 36 milliarder kroner. Den europæiske division er fortsat et problem med tab.

MERCEDES BETALER I ÅR medarbejderne 930 millioner kroner i anledning af 125 års jubilæet. De tarifansatte får i gennemsnit cirka 23,000 kroner hver.

VW HAR OPLYST TIL tysk presse, at den mest solgte bil i Europa, Golf’en, kommer i syvende generation i slutningen af 2012 eller i begyndelsen af 2013.

OPEL BEGYNDER AT sælge Corsa, Astra og Insignia i Australien næste år.

BOLLORE S.A. FRANKRIG har tilbudt at købe 30 procent af kriseramte Pininfarina i Torino for 223 millioner kroner. Andre er også interesseretm heriblandt Magna International i Canada og Beijing Automotive Industry Holding Co. BAIC, som er kunde hos Pininfarina.

DE AMERIKANSKE sikkerhedsmyndigheder, NHTSA, har indledt en undersøgelse omkring problemer med brændstofpumpen i VW og Audi dieselmodeller. Det drejer sig om mere end 100.000 biler i årgang 2009-2010.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078