23948sdkhjf

VM i rally starter i denne uge

Årets første VM-afdeling i rally, WRC, starter sæsonen i denne uge i Sverige i det traditionsrige Svenske Vinterrally. Sæsonen i år er spændende, fordi motorreglementet er ændret fra 2,0 liters motorer til 1,6 liter.

Citroën er klar med den nye DS3 med cirka 300 hk på de fire hjul, og de to fabrikskørere Sébastien Loeb og Sébastien Ogier, Frankrig, har testet i Sverige de seneste uger. Citroën har også tilmeldt to privatteams med kørerne Petter Solberg, tidligere VM rallymester, og Kimi Räikkönen, tidligere Formel 1 mester.

Ford har tilmeldt de to Ford Fiesta-kørere Mikko Hirvonen og Jari-Matti Latvala, begge Finland. Også her er der cirka 300 hk til rådighed på de fire hjul. Begge teams er sponsoreret af Michelin. Det Svenske Vinterrally har kun 70 tilmeldte biler, og er første afdeling af 13 afdelinger i år.

Kvindelig WRC-vinder direktør

FIA præsident Jean Todt har anmeldt sin deltagelse i Sverige. Det samme har den franske kvinde Michele Mouton, 59, der blev nummer to i VM-serien i 1982 i Audi Quattro, kun slået af mesteren Walter Röhrl. Hun er den hidtil hurtigste kvinde i en VM-serie.

Den elegante dame har fået tildelt en spændende rolle af FIA-præsident Jean Todt som WRC direktør med opgave at overvære de enkelte VM-afdelinger, lytte til kørerne, opleve sikkerheden i de enkelte afdelinger og melde tilbage til FIA efter hver af de 13 afdelinger.

WRC-afdelingen i Sverige har start og mål i Karlstad, Värmland, ikke langt fra Danmark. Den første hastighedsprøve afvikles torsdag den 10. februar, med mål søndag eftermiddag den 13. februar.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079