23948sdkhjf

Elbiler kan skabe mange danske arbejdspladser

2000 ud af 6000 nye elbiler i Europa kommer ud på de danske veje og giver Danmark en unik chance for at skabe højteknologiske arbejdspladser, vurderer Dansk Elbil Alliance.
De danske bilimportører ser ud til at have gjort at godt stykke arbejde. Omkring 2000 af de 6000 nye elbiler, der kommer til at indtage de europæiske veje i år, går til Danmark, viser en rundspørge foretaget af Dansk Elbil Alliance.

- De fabriksbyggede elbiler er på vej til Danmark – og fra 2013 kan vi få stort set alle de elbiler, vi efterspørger, siger branchechef Lærke Flader fra Dansk Elbil Alliance, der blandt medlemmerne tæller såvel bilimportører som energiselskaber som udstyrsfabrikanter.

Lærke Flader påpeger overfor Nyhedsbladet Dansk Energi, at tilgangen af elbiler direkte fra fabrikker i og uden for Europa giver Danmark en unik chance for at skabe et toptunet innovativt miljø – og dermed tusindvis af højteknologiske arbejdspladser.

- Men det er nu, Folketinget og det øvrige samfund skal kende sin besøgelsestid og høste det erhvervspotentiale, der er, siger Lærke Flader, der vurderer, at en stribe virksomheder har gyldne muligheder for at blive underleverandører til bilindustrien, mens mange andre kan sætte sig på en del af den teknologi, der udvikles til den nødvendige infrastruktur.

Opgaven lige nu er ifølge Lærke Flader at teste løs og dermed gøre Danmark stadig mere "lækker" i forhold til de koncerner, der investerer milliarder i det forestående teknologiskifte fra besværlig olie til stadig mere CO2-venlig el i transportsektoren.

- Vi har allerede en række spændende partnerskaber og demonstrationsprojekter i gang, men der skal meget mere til, udover at vi skal i gang med at udrulle ladeinfrastrukturen, siger Lærke Flader og påpeger, at det her kan blive megastort, hvis det lykkes at skabe et nationalt tværfagligt engagement.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094