23948sdkhjf

SMC-biler har vendt skuden

Når krisen i 2007 ramte de større bilforhandlere hårdest, skyldtes det, at forretningerne ganske enkelt var blevet for store og havde svært ved at ændre kurs. Det er SMC-Biler et godt eksempel på. Først for nylig lykkedes det for virksomheden - efter en kraftig slankekur - at komme på rette spor.

Direktør Lars Simper var dengang i 2007 netop tiltrådt som øverste chef for SMC-Biler, der oplevede et dyk i omsætningen fra godt 3,6 til 1,8 milliarder kroner.

- Alt, hvad vi havde baseret virksomheden på, faldt sammen, siger direktør Lars Simper til Berlingske Nyhedsmagasin.

Medarbejderstaben blev som et resultat deraf reduceret fra 1200 til 800, og ind kom en helt ny organisering.

- Branchen havde ikke været ramt så hårdt af efterspørgselsnedgang før. Forhandlerne havde oplevet udsving. Ingen havde følt en stor trussel, lyder det fra Lars Simper, der på sit eget kædekontor har set antallet af medarbejdere blive reduceret drastisk. Fra 40 ansatte i 2007 er der nu blot fem.

Det drastiske skridt blev taget, da det blev indset, at risici måtte minimeres i firmaet. Gælden skulle nedbringes, og der kom nu stramt fokus på lagerstyringen. I dag ligger lagerbeholdningen på 400 biler, mens den før krisen lå så højt som 1500. Det nuværende lager omsættes i snit inden for 18 dage.

Gamle værkstedskunder vundet tilbage

I markedsføringsregi skete der også ting og sager. Langt størstedelen af bilerne på SMC-Bilers værksteder var under fire år gamle. Med et faldende nybilsalg ville de selvsagt blive ramt. Gennem kampagner lykkedes det imidlertid at få fat i de kunder med ældre biler, der i mellemtiden var flygtet til de frie værksteder, tilbage i folden.

Ifølge Lars Simper er modellen i SMC-Biler i dag vendt om, så ansvaret for ledelsen af de i dag 13 forskellige forhandlere ligger hos den enkelte, så man har en stærk lokal forankring.

Direktøren tror på en generel fremgang i salget af biler de kommende år, men han understreger over for Berlingskes Nyhedsmagasin, at det ikke er altafgørende.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062