23948sdkhjf

Elbilsrally for alle

Nordeuropæisk Elbilsrally kører fra Danmark til New Energy Messe i Husum i weekenden.
Lørdag den 19. marts 2011 finder en revolution inden for elektromobilitet sted. Det nok største antal elbiler, der nogensinde har deltaget i et rally, starter i Aabenraa. De forsynes med grøn strøm fra sol, vind og bioenergi til det 220 kilometer lange løb. Målet for Nordeuropæiske Elbilsrally er søndag den 20. marts i Husum, på New Energy Messen, som finder sted fra den 17. til 20. marts.

I forbindelse med messen, som omfatter alle former for vedvarende energi, har Wirtschaftsrat Deutschland taget initiativ til dette rally. Der blev hurtigt fundet partnere, som ønsker at understøtte det miljøvenlige initiativ. I Danmark organiserer UdviklingsRåd Sønderjylland elbilsrallyet via EU-projekt FURGY, og på tysk side er det Wirtschaftsförderung und Technologietransfer Schleswig-Holstein GmbH (WTSH). Fem lokale motorklubber sørger for gennemførelsen.

I dette rally er det opgaveløsning og orienteringssans, der tæller, ikke tophastighed. Alle, der kan læse et kort og håndtere et stopur, bør bevise deres evner her. Ud fra gennemførelsen af 16 specialprøver findes vinderen blandt de omkring 50 elbil-teams.

Ved medaljeoverrækkelsen den 20. marts på scenen i NordseeCongressCentrum, New Energy Messen i Husum, bliver de 25 bedst placerede hold hædret. NDR, som selv deltager med kører og navigatører, vil dække løbet i tv og radio.

Ved Nordeuropæisk Elbilsrally kan alle deltage, som har et gyldigt kørekort og rådighed over en elbil. Der vil være et antal elbiler til rådighed, som kan lejes.

www.emobil-rallye.com kan interesserede få yderligere oplysninger og tilmelde sig.

- Talrige højdepunkter venter de deltagende teams, herunder også en gallamiddag på Glücksburg slot, pokaler, video fra rallyet og en rally-T-shirt, fortæller Leo Petersen, projektleder.

Arrangørerne vil med dette elbilsrally vise, at det er muligt at køre længere strækninger også i den kolde vintertid. For arrangørerne er det også vigtigt at vise, at elektromobilitet forsynet med grøn energi er en bæredygtig tilgang til det fremtidige mobile samfund. En speciel konkurrence er energiforbrug, hvor det mindste energiforbrug vil blive præmieret.

Tilskuere er hjertelig velkomne, og der bliver rig mulighed for at se rallyholdene gennemføre specialprøver i Aabenraa, Sønderborg, Flensburg, Schleswig og Husum.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063