23948sdkhjf

Læbestift på bagsmækken

DET ER SJÆLDENT, at et autoværksted dufter af hjemmebag, og at flotte piger med opsat hår og højrød læbestift tager imod bilkunder og besøgende. Det var imidlertid scenen, da det første DM i Skills fandt sted forleden i Odense Congress Center. Her var et par hundrede af landets dygtigste lærlinge inden for 36 deltagende fag såsom bagere, kosmetologer og frisører samlet, og her gjorde også mekanikere, karrosserismede og vognmalere sig flot gældende. Entusiasmen var ikke til at tage fejl af. De unge gik til den med en energi, man som besøgende kun kunne blive smittet af. Her dukkede ingen nakken – for her var det gode håndværk i højsædet. Og hurra-råbene gjaldede for erhvervsuddannelserne, som Danmark med rette kan være stolte af. Lidt stolte er vi også her hos Danske Fagmedier, der med fagblade inden for både metal og transport, byggefag samt sundhedsvæsen var repræsenteret ved Skills som samarbejdspartner og producent af det trykte informationsmateriale.

VOR NATIONALBANKDIREKTØR var præmieoverrækker og viste sig som en gemytlig tidligere håndværker, der har arbejdet sig op til sin nuværende høje stilling oven på rigets pengekasse. Vi kan fuldt ud tilslutte os hans gode ord til de unge om, at umage betaler sig, og at et godt håndværk er en god ballast, der kan bruges videre i livet. Samt at Danmark har brug for de unges indsats for en fremtid med opretholdelse af den velfærd, vi er så kendt for i den vide verden. Det er op til virksomhederne at fremelske og fastholde denne entusiasme hos de unge for deres fag – og ikke mindst finde økonomisk luft til at tage de generationer lærlinge ind, vi bliver så afhængige af i fremtiden.

AT DER KAN VÆRE store oplevelser i vente for dygtige mekanikere vidner den fortælling, vi bringer denne uge, om det første danske Top Fuel dragracing team i USA. Her er vi ude i marginalerne, hvor motorer bliver adskilt og totalrenoveret på en time. Og også her viste den danske snarrådighed sig, da man i nattetimerne måtte skære en racer midt over og sætte den sammen igen for at imødegå sikkerhedskrav. På The Strip – den legendariske bane "over there" – gør det en forskel at gøre sig umage. Og her kan mekanikerfaget igen se sig forenet med masser af power og højrød læbestift. Så bare gi’ den gas derude.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094