23948sdkhjf

Blandet optimisme for bilsalget i 2011

Nybilmarkedet bliver en blandet fornøjelse i 2011, oplyste præsidenten for de europæiske bilproducenter i organisationen ACEA, Dieter Zetsche, Daimler AG, forleden i Bruxelles på årsmødet.

Flere store markeder har fortsat problemer med at få gang i salget af personbiler, mens salget af erhvervskøretøjer vil øges, forudser Zetsche. Han gav samtidig opskriften på, hvordan den europæiske bilindustri kan klare sig i fremtiden. "Bliv ved med at nedsætte udstødningsforureningen", lød hans bud.

De måske lidt bange anelser fra Dieter Zetsche omkring udviklingen i år gav alligevel grund til lidt opmuntring efter hans kommentarer, da salgstallene for flere lande, såsom Tyskland og Frankrig, havde fremgang i januar. Salget i Italien og Spanien går fortsat tilbage, men det er stadig eksporten af biler til lande udenfor ACEA, der hjælper den tyske bilindustri, som havde en fremgang i produktionen på 10 procent.

Mercedes-Benz steg med 23 procent på verdensplan, alene i USA med et plus på 29 procent, sammenlignet med samme måned sidste år. BMW solgte også langt flere biler, og Audi fik et plus på 60 procent.

De tre prestigemærker fra Sydtyskland er store eksportører til lande uden for EU. ACEA beskæftiger 2,3 millioner mennesker, plus dertil 10 millioner jobs i de tilknyttede industrier. Cirka 75 procent af eksportindtægterne i Tyskland kommer fra bilindustrien.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093