23948sdkhjf

37 påtaler om farligt affald ved miljøtilsyn

Miljøafdelingen i Sønderborg Kommune har gennemført værkstedskontrollerne i 2010 som uanmeldte besøg.
På 29 uanmeldte kontrolbesøg måtte Miljøafdelingen i Sønderborg 37 gange indskærpe overfor værksteder og de ansatte, at de skal håndtere deres farlige affald efter reglerne og sortere ordentligt.

Det er cirka halvdelen af de 29 værksteder, der står for de 37 anmærkninger, som dækker over omgangen med spildolien, der risikerer at sive hen til steder, hvor den ikke må være, og med sammenblanding af bremsevæske og spildolie.

I syv tilfælde kniber det med at overholde reglerne, der skal mindske luftforurening. Det er blandt andet skorstene, den er gal med.

- Da vi lagde tilsynsplan for 2010 valgte vi at køre tilsynene overfor blandt andet autoværkstederne som uanmeldte besøg, siger afdelingsleder Hanne Bruun i kommunens miljøafdeling.

Øvelsen

- Det er ikke vores opgave at fare ud med bål og brand og skræmme værksteder. Vores rolle er at forebygge, så vi tager kontrolbesøgene som en øvelse for os i hvordan vi måske kan blive bedre til at informere om det lovstof, der ligger bag, siger Hanne Bruun.

Hun erkender, at Miljøstyrelsens regelsæt for værksteder kan være svært at gennemskue.

- Så kan vi gøre vores opgave med at informere bedre, er det det, vi skal gøre.

Autoværksteder skal som hovedregel screenes hvert fjerde år.

Miljøafdelingen i Sønderborg fortsætter med de uanmeldte besøg i 2011.

Ved ikke hvem

Formanden for de lokale autoforhandlere organiseret i CAD, John Jensen, fra Autocenter Sydals, fortæller, at han ikke ved, om det er nogle af hans medlemmer, der er blandt synderne.

CAD organiserer omkring 28 af kommunens godt 100 autoværksteder, som dækker over frie værksteder, mærkeværksteder og uorganiserede.

- Vi kan ikke få at vide, hvordan spredningen af kontrolbesøgene har været, siger John Jensen.

- Hvis det forholder sig, som kommunen har konstateret, er det for dårligt. Jeg vil tage sagen op til diskussion på vores generalforsamling i marts for naturligvis skal vores arbejdsmiljø være i orden.

- Det kommer bag på mig, for der findes jo klare ordninger for, hvordan affaldet skal behandles. Der tages hånd om, at det afleveres de rigtige steder, og det dokumenteres, siger John Jensen.

Hanne Bruun fortæller, at der ikke ligger nogen opgørelse på, hvilke typer af værksteder, der er kontrolleret i 2010.

- Det er en blanding af alle typer. Alle værkstederne kommer igennem screeningen i løbet af fire år, så det var dem, der stod for tur.

- CAD vil jo tage spørgsmålet om miljø-vurderingen op det deres generalforsamling og jeg stiller da gerne op til dialog, lover hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094