Cola eller vand i prøven
Uno-X's Connie Thomsen ser fordele i ny uddannelse til autoteknolog.
Det er vigtigt, at de unge lærer ordentlige sikkerhedsregler fra begyndelsen. Derfor kom produkttekniker Connie Thomsen med denne opfordring til de studerende på autoteknolog-uddannelsen:
- Olieprodukterne skal omgås med omtanke, og det er vigtigt, at vi får nogle ud i værkstedsmiljøerne, som er opdateret med den sidste nye viden om olieprodukterne. Der sker også meget andet nyt om benzin og diesel for tiden, idet der bliver iblanding af biobrændstoffer i både benzin og diesel, siger Connie Thomsen.
Under sin præsentation i klassen, fortalte hun, at der allerede sidste år kom fem procent bio-ethanol i benzinen, og at der fra medio i år vil komme syv procent bio-diesel i dieselen.
Omhyggelighed med prøver
Connie Thomsen fremhævede desuden, at branchen og studerende skal være gode til sammen at hjælpe deres fælles kunder.
- Hvis der kommer en bil på værksted, hvor der er mistanke om, at der kan være noget galt med brændstoffet, er det vigtigt, vi får startet rigtigt. I praksis vil det sige, at der skal tages brændstofprøver i emballage, som er godkendt til brændstoffer. Bliver der taget prøver i eksempelvis colaflasker, som vi desværre ofte ser, så kan vi ikke afgøre, om det eventuelt er vand eller en rest cola, der findes i brændstoffet, siger Connie Thomsen.
Og det er nyttigt, at der er kommet den nye autoteknologuddannelse, mener hun.
- Oliebranchen vil helt sikkert have fordel af at kunne gå i dialog med autoteknologerne i fremtiden. Ligesom det er spændende for mig at møde de studerende og få mulighed for at besvare spørgsmål fra de spørgelystne studerende.