23948sdkhjf

Japans bilindustri lammet

De syv store bilproducenter i Japan har lukket ned på grund af det enorme jordskælvs og tsunamiernes eftervirkninger med problemer omkring forsyninger, manglende strøm og eksportproblemer. Samt ikke mindst for at give medarbejderne mulighed for at være nær deres familier i en situation, hvor der nævnes dødstal på 10.000 eller flere, skriver Automotive News.

Også den japanske industri i USA kan blive ramt, da dele fra Japan ikke kan nå frem på grund af omfattende skader i de japanske havne.

Toyota Motor Corp., der har to store fabrikker i jordskælvs-zonen, mister dagligt omkring 13.000 biler. Mitsubishi Motors Corp. har meddelt, at selskabet har stoppet sin bilproduktion, og Honda, Nissan, Subaru og Suzuki meddeler, at fabrikslukninger forlænges til i første omgang senere på ugen. Mazda, der fortsatte produktion halvdelen af mandagen, har nu også sluttet sig til nedlukningerne.

Honda Motor Co. har 113 leverandører i jordskælvszonen og kan ikke komme i kontakt med 44 af dem. Bilproducenten forventer at miste omkring 16.600 biler.

Nissan har lukket sin samlefabrik i Tochigi og en motorfabrik til indtil videre fredag. Andre steder i landet lukker Nissan fire samlefabrikker til i dag tirsdag.

Sidst, den japanske bilproduktion blev stoppet, var i 2007, da et jordskælv ramte Japans nordlige område Niigata og skadede en håndfuld nøgleleverandørers fabrikker, især stempelproducenten Riken. Det forhindrede produktion af 125.000 biler, anfører den japanske industriavis Nikkan Jidosha.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094