23948sdkhjf

Volvo investerer 55 milliarder kroner

Ny præsident melder om øgede produktionsmål og eksport fra to nye kinesiske fabrikker.
Volvo-chefen Stefan Jacoby fremlagde forleden selskabets fremtidige udvikling på et møde i Beijing. Han udtalte blandt andet, at Kina bliver Volvos næststørste marked i løbet af kort tid. Han tilføjede, at Volvo investerer omkring 55 milliarder kroner i de næste fem år på de forskellige anlæg, samt i udvikling af nye modeller for at nå det mål, Stefan Jacoby har sat sig sammen med den nye kinesiske ejer Geely Holding Group: En årlig produktion på 800.000 biler årligt, senest om ti år.

Volvo solgte i 2010 373.525 biler, et plus på 11,2 procent i forhold til året før. Volvo planlægger at introducere de to nye S60/V70 i løbet af foråret i Kina.

Samtidig meddelte Jacoby, at Volvo skal opføre to nye fabrikker i Kina. Den første bliver placeret i Chengdu. Den skal stå klar i 2013 med en årlig kapacitet på 100.000 enheder. Jacoby mener, at der bliver mulighed for at eksportere biler fra den kinesiske produktion til andre asiatiske lande, når der er gang i de to nye anlæg.

Det kinesiske hovedcenter skal placeres i Shanghai. Udvikling af nye biler vil fortsat ske i Göteborg.

52-årige Stefan Jacoby er født Hannover og blev uddannet på universitetet i Köln. Han har arbejdet hos VW, med en kort afstikker til Mitsubishi som præsident i perioden 2001-2004, og kom tilbage til VW som leder af operationerne i USA. Her blev han nævnt som en af bilindustriens nye store stjerner.

Jacoby var blandt andet ansvarlig for opførelsen af VW’s nye fabrik i Chattanooga, Tennessee, USA, der netop er kommet i gang. Han startede som ny Volvo-præsident i august sidste år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078