23948sdkhjf

Bilvask på kredit

Mulighederne for betalingsformer for bilvask er kraftigt udvidet med et selvbetjeningssystem fra AutoTank.
"Vask en bil" lyder enkelt, og er det grundlæggende også, men kobler man selvbetjening på, kompliceres opgaven. Og skal man følge med den teknologiske udvikling – og hvem er ikke tvunget til det? – klares betaling med selvbetjening ikke med et møntindkast.

Faktisk eksisterer mønt- og seddelbetjening ikke mere, nu er det betalingskort, også kaldet Dankort et stykke tid endnu, kreditkort, RAN koder og Capkey, der skal opereres med. Udstyret skal stå i et rustik, fugtigt miljø, og det skal samtidig være enkelt.

Det lyder kompliceret, at det skal være enkelt, men hvis man glemmer indmaden i betalingsterminaler og kortlæsere og koncentrerer sig om, at det skal være enkelt for bilejeren, der vil have vasket, og værkstedet, som i forbindelse med reparationsarbejde gerne lægger en bilvask oveni og bogholderiet, så har AutoTank lanceret et komplet system med en terminal ved vaskemaskinen og en terminal hos bogholderen. Den tekniske betegnelse er AIT 4090.

Capkey, RAN koder og kort

Motor-magasinet fik et AutoTank anlæg demonstreret hos Topservice i Ballerup. Den nyinstallerede vaskemaskine betjener Topservices eget værkstedet, en indlejet undervognsbehandlings forretning og private kunder.

Værkstedet bruger en såkaldt capkey, en enkrone-stor datanøgle, som lægges på en aflæser på terminalen. Vask-typen vælges, og så sker resten af sig selv og registreringen i bogholderiet. Undervognsbehandleren gør det samme, og hans betaling faktureres automatisk. Private kunder kan også erhverve sig en capkey og sætte et beløb ind på sin nøgle. Beløbet kan begrænses.

Hver gang kunden benytter vaskemaskinen, trækkes et beløb fra hans capkey-konto, og løber han tør i weekenden, kan han selv via terminalen sætte et beløb ind på kontoen – og vaske videre. Han er ikke bundet til en bestemt type vask, men kan frit vælge, hver gang han vasker.

Terminalens display viser også restbeløbet på capkeyen.

En RAN kode er ikke sjældent knyttet til en rabatordning, "køb fire betal for tre", men behøver ikke være det. Enkeltvask kan naturligvis også ekspederes.

Koden har kunden købt på værkstedet / i butikken i åbningstiden og skal nu ved hver vask indtaste sin kode, den samme kode hver gang, og maskinen udfører ordren om vask 1, 2 eller 3, måske Guld-udgaven.

Konto- eller kreditkortet siger næsten sig selv. Terminalen kan naturligvis indstilles til de konto- og kreditkort, som virksomheden har aftaler med.

I den anden ende af systemet sidder bogholderiets operatørterminal, hvorfra der dagligt kan udlæses en log med alle ønskede oplysninger. Operatørterminalen kan tilsluttes kasseapparatet.

AIT 4029 er ikke bundet til et givent maskinmærke, men kan anvendes til alle typer og fabrikater af bilvaskemaskiner.

Indstillinger og detaljer

Indstillinger af vaskemaskinen, doseringen af vaskekemikalier sker elektronisk fra en terminal, så uvedkommende, kunder og pilfingre fra værkstedet, ikke kan "komme til" at ændre på doseringerne og arbejdsgangen af maskinen.

Selve vaskemaskinen hos Topsevice er nyinstalleret med de seneste finesser fra Christ.

Hjulbørsten er oppe på 21 tommer og "klippet" i profil, så den store børste også kommer ind i krogene på det mindre hjul.

Slut med snavsede "øjne". Antallet af fotoceller er begrænset til at holde øje med om bilen er placeret korrekt. Bilprofilen aflæses via børsterne og huskes til det er den kraftige tørreblæsers tur til at komme tæt på, men ikke for tæt på.

Dyserne til væskepåsprøjtning er anbragt helt ude i hjørnet af overliggeren, så dryp efter endt vask ikke rammer biler.

Detaljer, ja, men forbedringer, som man ikke lægger mærke til nu, hvor forbedringerne er sket, men så kunne irritere tidligere.

Overfladerne på vaskemaskinen er også gjort så glatte som overhovedet muligt, så rengøringen lettes.

Er maskinen ren, tror kunden også at bilen bliver det – og omvendt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.053