23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

DET STORE JORDSKÆLV i Japan har medført, at Toyota, Honda, Nissan og flere underleverandører har lukket flere fabrikker.

FIAT LANCEREDE EN NY specialversion af den lille 500 med efternavnet Gucci på biludstillingen i Geneve. Det er endnu uafklaret, om den kommer til Danmark. Samtidig har Fiat leveret den første Fiat 500 til en kunde i USA efter 27 års fravær - en 16-årig pige fra Detroit.

DEN INTERNATIONALE automobiludstilling IAA i Tyskland har skrevet kontrakt med Frankfurt om at holde udstillingen frem til 2013, 2015, 2017 og 2019. I år afvikles udstillingen den 15.-25. september.

JAPANSKE ITOCHU CORP. har købt den store engelske dækkæde Kwik-Fit, der sælger omkring seks millioner dæk årligt for 5,5 milliarder kroner.

SALGET AF NYE BILER i Kina faldt med 33 procent i februar, personbiler med minus 37 procent til 967.200 enheder. Forklaringen er måske en del feriedage.

FRANSKE FAURECIA SKAL levere en del komponenter, såsom instrumenter, sæder og udstødninger, til den større VW Passat, der fremstilles i Chattanooga, Tennessee, USA.

CITROËN FORVENTER KUN at sælge 4000 C-Zero EV elbiler i år i Europa. Bilen fremstilles af Mitsubishi i Japan.

NYBILSALGET AF BILER steg med 80 procent i Rusland i februar. Mest solgt blev AvtoVAZ (Lada), hvor Renault ejer 25 procent, foran Nissan, Kia, Renault og Chevrolet.

TOYOTA HAR ÆNDRET bestyrelsessammensætningen fra 27 til 11 personer og forventer et overskud i 2015 på 66 milliarder kroner, hvor stigningen primært kommer fra nye markeder.

MAGNA I CANADA har planer om at bygge en fabrik i Østrig til produktion af opgaver til selskabets kunder. Magna har allerede en fabrik i Graz.

HYUNDAI ER BLEVET det mest solgte asiatiske mærke i Tyskland.

TOYOTA HAR SOLGT 3,03 millioner hybridbiler, siden den første Prius så dagens lys i 1997.

DEN NYE LAMBORGHINI AVENTADOR, der havde premiere i Geneve, og udsolgt de næste 12 måneder.

HYOSUNG I SYDKOREA har sænket priserne på motorcykler med op til 3700 kroner.

SSANGYONG PRÆSENTEREDE nye motorer på biludstillingen i Geneve og har planer om salg i USA. Men Europa bliver det vigtigste marked, oplyser selskabet.

VW OG RUSSISKE GAZ vil fremstille 100.000 VW og Skoda årligt i Nizhniy Novgorod, Rusland.

- VI SÆLGER MERE end fire millioner biler globalt i år, udtaler Fiat-Chrysler chefen Sergio Marchionne. Chrysler salget steg med 12 procent i februar globalt.

EN INDKØBSMEDARBEJDER hos VW er under anklage i forbindelse med et sponsorship hos fabriks-fodboldklubben VFL Wolfsburg, som han samtidig er præsident for.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125