23948sdkhjf

Februar-bilsalget 34 procent højere

11.565 nye personbiler blev indregistreret i februar, og det er 34 procent mere end i samme måned 2010. Især de private købere driver væksten, men også virksomhederne er for alvor begyndt at investere i nye biler. Således steg nyregistreringen af varebiler til 1675, hvilket er en fremgang på 31 procent i forhold til samme måned sidste år.

Lastbilregistreringerne blev med en stigning på 103 procent mere end fordoblet til 266 køretøjer i forhold til februar 2010.

2469 af de nye personbiler blev solgt via leasing, og det er en fremgang på beskedne to procent sammenlignet med samme måned sidste år.

- Markedet fortsætter med at udvikle sig positivt, og vi oplever tydeligt, at de private købere for alvor er tilbage i bilhusene. Transportbehovet et fortsat stort hos rigtigt mange danskere, og med de hastigt stigende brændstofpriser vælger rigtigt mange at købe en ny og mere brændstoføkonomisk bil, og det er klart en af de faktorer, der er med til at drive væksten, siger Tejs Laustsen Jensen, chefkonsulent hos De Danske Bilimportører.

Han tilføjer, at det danske afgiftssystem desværre gør det svært at introducere meget af den avancerede miljøteknologi i de lidt de større biler, og det øger efterspørgslen efter helt små og nøjsomme biler.

Stabile varebiler

For varebilernes vedkommende forventer bilimportørerne en stabilisering på et positivt niveau i resten af 2011, alt efter den økonomiske udvikling.

- Varebilsmarkedet er, helt som ventet, kommet noget senere ud af krisen end personbilerne, men efter et halvt år med kontinuerlig fremgang må væksten efterhånden siges at være stabil. Det vidner om en voksende investeringslyst i virksomhederne, siger Tejs Laustsen Jensen.

De 266 nyregistrerede lastbiler i februar skyldes et ekstraordinært lavt tal sidste år.

- Markedet har tydeligvis ramt bunden og er nu så småt på vej tilbage til et mere naturligt leje, efterhånden som transportvirksomhederne igen begynder at investere, mener Tejs Laustsen Jensen.

Se segmentskema på http://www.motormagasinet.dk/info/bilsal...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079