23948sdkhjf

Let tilbagegang for tohjulet motorsport

Off-track viste størst fremgang i 2011, og Rebild TrialSport blev hædret som årets klub ved repræsentantskabsmødet i DMU.
Danmarks Motor Union (DMU) kunne på sit repræsentantskabsmøde forleden i Horsens notere en svag tilbagegang i antallet af medlemmer fra 9900 til 9600 det seneste år. Men bag dette skjuler sig forskellige tendenser i DMUs sportsdiscipliner.

Et af de sportsområder, som i 2010 har vist størst fremgang, er Off-track området, der omfatter en gruppe af MC-discipliner, der primært køres udenfor lukkede baneanlæg, og derfor er afhængig af aftaler med selvstændige lodsejere om kørsel i deres terræn.

Ved sidste års repræsentantskabsmøde blev Off-track-området (Trial, Enduro, Supermoto, ATV og Freestyle) udskilt som et selvstændigt aktivitetsområde, med eget budget samt politisk og administrativt ansvar.

I løbet af 2010 er det lykkedes Off-track at skabe en 100 procent fremgang i antallet af aktiv-licenser fra et startniveau på 96 kørere til 208 kørere ved årets afslutning.

Off-tracks succes var et af de områder, som DMU-formand Jørgen Bitsch ridsede op i sin beretning, hvor der samtidig blev lagt op til, at DMUs disciplinområder skulle have fokus på både de faktorer, der skaber vækst i sporten, samt de der aktivt modvirker sportens udvikling.

- Off-tracks succes viser, at DMU er i besiddelse af entusiastiske frivillige, som under de rette forudsætninger og med gejst er i stand til at skabe fremgang, også i områder af sporten hvor betingelserne måske ikke er de bedste, sagde Jørgen Bitsch og fortsatte:

- Fremgang i vores sportsgrene er altså ikke udelukket, trods afmatning i samfundet. Men for at styrke mulighederne for udvikling og vækst, så vil vi fra DMUs side i de kommende år skærpe fokus på nogle af de områder, som konkret lægger hindringer i vejen for vores discipliner.

Rebild TrialSport Årets klub

Off-track klubben Rebild TrialSport blev hædret som Årets klub og modtog en check på 5000 kroner som hjælp til det fortsatte klubarbejde.

Som begrundelse for valget blev det fremhævet, at klubben fra stiftelsen i 2009 og frem til slutningen af 2010 har formået at tiltrække 35 trial-kørere i lokalområdet, hvilket er cirka 30 procent af alle kørere i Danmark. Dermed er klubben på ganske kort tid blevet en vigtig brik for udviklingen af trialsporten i Danmark og som arrangør af DM-løb på højt niveau.

Ydermere er det på den korte tid lykkedes for klubben at finde syv faste træningsområder, som klubbens medlemmer kan træne på uden omkostninger. Samtidig har Rebild TrialSport en af sportens bedste hjemmesider www.rebildtrialsport.dk og engagerer sig desuden meget aktivt i DMUs arbejde, og er således altid friske på at give en hånd med, hvor det er muligt.

Ved repræsentantskabsmødet blev der uddelt DMU Fortjensttegn 2011 til:

GULD: Svend Conrad (FMS)

SØLV: Anders Thomsen, 80cc Verdensmester Speedway (YGT)

SØLV: Chris Christensen, 14 år (Expert 14), Verdensmester BMX

BRONZE: U21-landsholdet Speedway, VM-Guld for hold

BRONZE: Alex Hansen (HSK)

Speedway-Niels til HB

63 klubber, heraf 60 stemmeberettigede, ud af 110 var repræsenteret på DMU’s repræsentantskabsmøde. Under valg til hovedbestyrelsen blev den tidligere SK-formand for Speedway, Niels Munk Nielsen, indvalgt som nyt hovedbestyrelsesmedlem for tre år. Niels Munk Nielsen sad i perioden 2002-2010 som formand for Speedway i Danmark (SK Speedway).

DMU-hovedbestyrelsen tæller således nu:

HB formand: Jørgen Bitsch

HB medlem: Ole Hansen

HB medlem: Niels Munk Nielsen (Ny)

Kørerrepræsentant (vælges efterfølgende)

Formand BMX: Pia Buth Rasmussen

Formand Motocross: Anders Johansen

Formand Off-Track: Hans Jørn Beck

Formand Road Racing: Jesper Holm

Formand Speedway: Svend Jacobsen

Komm. medl. BMX: (Lars Ostenfeldt)

Komm. medl. Motocross: (Poul Hjorth)

Komm. medl. Off-Track: (Lars Christoffersen)

Komm. medl. Road Racing: (Bent Andersen)

Komm. medl. Speedway: (Jens Lund)

Suppleant: Henrik Berendt
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078