Danske mekanikere på skolebænk i diesel
Fire temadage i diesel rundt om i landet den 10.-13. oktober, arrangeret af FTZ Akademi, Bosch og Bell Add.
- Der kører over en halv million diesel personvogne rundt på de danske landeveje, og en stor del af dem er mellem 2 og 6 år gamle. Denne gruppe vil de næste år give meget service, reparation og fejlfindingsarbejde til autobranchen. Det skyldes blandt andet, at mange danskere i dag ikke har det ideelle køremønster i forhold til at køre diesel, hvilket i mange tilfælde giver problemer med soddannelser, manglende regenerering og derved behov for værkstedsbesøg. For at værkstederne kan være så meget på forkant som muligt, vil vi med fire temadage informere om, hvilke muligheder der er på både service, vedligeholdelse, reparation og decideret fejlfinding, hvad findes der af testudstyr, hvor langt er vi kommet med opdateringer og mulighed for at downloade software til motorstyringerne, hvordan foretages rensninger for sod på forskellige motorer, samt hvad kræves der af værkstedet med hensyn til udstyr, renlighed og så videre og ikke mindst hvad kræves der af uddannelse, forklarer Hans Erik Kristoffersen, uddannelseskonsulent hos FTZ.
På de fire temadage vil fire arbejdende stande give mekanikerne et godt indblik i brug af testudstyr/regenerering, fejlfindingsstrategi, værkstedsudstyr, kurser og uddannelsestilbud samt håndtering af sodproblemer på dieselmotorer.
Den teoretiske baggrund, udviklingen på dieselområdet de seneste fem år samt et lille kig ind i fremtiden vil temadagen også indeholde, idet der vil være et spændende indlæg fra Bosch omkring disse emner.
Arrangementet er tænkt som dels information og dels indlæring, altså en blanding mellem en minimesse og et kursus, og det er for både indehaver, svend og lærling på værkstederne.
FTZ Akademi står for arrangementet i samarbejde med Bosch og Bell Add.
Plads til 640
De fire temadage afholdes mandag til torsdag uge 41 i Frederikshavn, Skjern, Svendborg og Roskilde på de tekniske skoler, det vil sige den 10.-13. oktober.
Der indbydes til et hold formiddag kl. 08.30 - 12 og et hold eftermiddag 12.30 - 16.
Der er 80 pladser per hold, 160 deltagere per kursussted, altså i alt 640 de fire steder.
Morgenholdet starter med kaffe/rundstykker stående i værkstedet og slutter med en let frokost kl. 12. Eftermiddagsholdet starter med en let frokost kl. 12.30.
Alle 80 får et fælles foredrag/indlæg fra Bosch vedrørende udviklingen på diesel, og der afsluttes med en demo af download af motorstyringssoftware, oplyser Hans Erik Kristoffersen.
Fire arbejdende stande
Derefter deles op i fire grupper med hver 20, der bliver guidet rundt på fire arbejdende stande:
1. Bosch. Bil og tester, demo af tester/egendiagnose (regenerering af partikelfilter)
2. FTZ Akademi. Eksempel på en praktikopgave fra BIS trin 2 kursus (Arrangørerne står med en bil og demonstrerer et eksempel på fejlfinding)
3. FTZ Akademi. Et værkstedsbord med alt relevant værktøj/udstyr, der kræves for at servicere/reparere og fejlfinde på moderne dieselbiler.
4. Bell Add. Demohåndtering af sodproblemer på diesel. Her vises ligeledes en bil i praksis.
Grupperne på 20 får 30 minutter per stand.
Der sluttes af med fælles "tak for i dag" ved akademiet.
Der er tilmeldingsfrist den 3. oktober.