23948sdkhjf

Dyrere at dumme sig i trafikken

For første gang i mange år stiger bøderne fra nytår for de trafikanter, der ikke overholder færdselsloven. Det sender et klart signal om, at det er vigtigt for sikkerheden, at man kører efter reglerne, mener Rådet for Sikker Trafik.
Kørsel uden sikkerhedssele, over for rødt lys eller i alt for høj fart. Det er nogle af de ting, der bliver markant dyrere for trafikanterne. De fleste bøder har ikke været hævet siden år 2000.

Folketinget vedtog i marts at hæve bøderne for at bryde færdselsloven – fra den 1. januar 2012 træder det i kraft.

Hos Rådet for Sikker Trafik forventer man, at de højere bøder også får trafikanterne til at tænke sig ekstra godt om i trafikken, når de ved, at det nu kommer til at gøre ekstra ondt i pengepungen, hvis de bryder færdselsloven.

- Med de højere bøder sender man et klart signal om, at det er vigtigt at overholde færdselsloven både for ens egen og andres sikkerhed. Det kræver selvfølgelig også, at trafikanterne oplever at der er en risiko for at blive kontrolleret af politiet, siger Pernille Ehlers, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Beregn bøden

På Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside kan man læse, hvad det fra nytår kommer til at koste, hvis man bryder færdselsloven. Med en bødeberegner kan man for eksempel finde ud af, hvad det nu koster at køre uden sele og beregne sin fartbøde.

Det sker på http://www.sikkertrafik.dk/I%20bil/Boede...

- Bødeniveauet har været uændret gennem en årrække. Indtil nu har flere forseelser, også nogle af de alvorlige, kostet 500 kroner, hvilket cirka svarer til en parkeringsafgift. Vi forventer, at de højere bøder får en større præventiv effekt på trafikanterne, siger Jørn Pakula Andresen, vicepolitiinspektør hos Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078