23948sdkhjf

Find det frie værksted

CAD på roadshow med nyheder og mini-messe. Web-portalen www.findvaerksted.dk lanceres inden sommer.
Portaler, der forsøger at lede autoværksteder og bilejere sammen – ofte ud fra hvor et stykke værkstedsarbejde kan fås billigst – er skudt frem i Danmark og markedsfører sig i stigende grad.

- Men man kan ikke sætte godt håndværk på auktion, fastslår direktøren for Centralforeningen af Autoreparatører i Danmark (CAD), Erik S. Rasmussen.

CAD gør nu klar til at lancere sin egen web-portal under navnet www.findvaerksted.dk. Den skal være kørende inden sommer via ekstern udviklings- og layout-assistance.

CAD betaler for portalens startomkostninger og en indledende markedsføring.

- Vi skal i gang hurtigst muligt. Der er tale om en stamme, som hen ad vejen skal udbygges med en række grene. Der er ikke tale om et modangreb på de andre protaler, men om at komme tættere på forbrugerne på den lange bane. Vi ønsker at komme i dialog med forbrugerne med fokus på tryghed og sikkerhed, forklarer Erik S. Rasmussen.

- For CAD handler det også om synlighed, ligesom portalen også vil give os en fantastisk signalværdi, mener direktøren og tilføjer:

- Med i projektet er også brug af smartsphone apps samt sociale medier – vi skal simpelthen være med på beatet. Også får at ramme de unge og nye kunder – alt starter jo på nettet i dag.

Det er ikke alle 1722 CAD-værksteder, som fra en start kommer automatisk med i portalen.

- Det er kun de værksteder, som aktivt melder sig til med de relevante data – man skal ville det her, fastslår Erik S. Rasmussen.

Skulder ved skulder

Præsentationen fandt sted på CAD’s roadshow, som lagde ud tirsdag aften den 15. marts på TEC i Hvidovre, hvor små 100 værkstedsfolk fra Nordsjælland og hovedstaden mødte frem.

Samlet besøger omkring 800 fagfolk roadshowet på de syv tekniske skoler rundt om i landet frem til den 24. marts.

Efter Hvidovre gik turen til Næstved (16. marts) og Aabenraa i dag 17. marts, og i næste uge begyndes i Vejle 21. marts, hvorpå turen går til Århus (22. marts), Holstebro (23. marts) og Aalborg (24. marts). Messen foregår kl. 16 til 21.30.

CAD-direktøren skitserede under det faglige indlæg i auditoriet en række væsentlige sager for foreningen i den kommende tid ud over den nye portal: Det gælder eksempelvis støtten til obligatorisk brug af vinterdæk, opdatering af CAD’s vedtægter og de store prisstigninger hos Bilbasen.

- Her samarbejder vi med D.A.F., DBFU og Bilbranchen. Vi er glade for, at branchen kan stå skulder ved skulder i denne sag, for det er en stor koncern vi er oppe mod, sagde Erik S. Rasmussen.

Leasing-trussel

Et fjerde punkt er "truslen fra de fortsat flere leasede biler".

- Det går ud over vores del af branchen, fordi vi ofte går glip af servicekontrakter, og fordi de leasede brugte biler typisk sælges ud af landet. Vi håber at kunne vejre morgenluft, fordi vi har fået ny skatteminister. Måske vil han have modet til at gøre noget ved dette voksende problem, sagde CAD-direktøren.

Der var ligeledes indlæg ved Villy Duvander fra F&P, som orienterede om Autotaks/Forsi.dk.

Han oplyste, at der pt er godt 2400 værksteder, der benytter Forsi, at tæt ved 105.000 tilbud er opgjort på Forsi, at systemet kan klare 500 samtidige brugere, og at 40 procent af alle tilbud foregår på Forsi.

- Der er 3500 aktive værksteder, så vi mangler stadig cirka 1000, sagde Villy Duvander og oplyste, at det gamle pc-program snart begraves – det vil ske i 2012.

Han opfordrede desuden til at følge med i udviklingen af Forsi, hvilket sker hver 3. uge i hele 2011 på www.livestream.com/forsi, hvor der også altid er online chat-adgang.

CAD Indkøb

En nyhed fra CAD Indkøb er indkøbsforeningens nye web-portal, www.cadkat.dk.

- En ny og spændende verden, lovede Erik S. Rasmussen.

På roadshowet var der mulighed for at prøve systemet af gratis frem til 1. juni i form af udskudt abonnement.

Det gamle CAD-Køb ændrede sidste år status og struktur, og 1. juli blev lageret i Odense lukket samt staben skåret fra fem til én medarbejder, nemlig Niels Bork, som holder til i Horsens, i øvrigt dør og dør med CAD’s leasingselskab, Accept Auto.

- Vi fik solgt alle vores varer, og de fire medarbejdere fandt nyt job, blandt andet hos NDI og Förch, fortæller Niels Bork.

- Vi har holdt status quo med 850 medlemmer og forsøger nu at få fat i alle dem, der ikke bruger os. Vi har i dag 40 leverandører – målet er at nå 50, tilføjer han.

I øvrigt udvides staben per 1. april med en medarbejder i Horsens, som skal stå for hjemmeside og bogholderi.

En af de nye leverandører hos CAD Indkøb er Scan Office, som er leverandør af kontorartikler og meget andet til virksomheder. Scan Office har hovedkontor i Esbjerg og afdelinger i fem andre byer.

Kataloget tæller hele 3500 artikler, men på lager har Scan Office 5-6000 forskellige varer.

Fordelen for værkstederne er blandt andet fragtfri levering, dag-til-dag levering og gennemfakturering med CAD Indkøb.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094