23948sdkhjf

Rekruttering og uddannelse vil fylde

AUTOBRANCHEN DANMARK: Vilkårene i autobranchens værkstedsfag er bedre end for 25 år siden - vi skal sætte ind på at fortælle det til forældre til også de unge kvinder.

AUTOBRANCHEN DANMARK 2017 blev et år, hvor registreringsafgiften løb med størstedelen af opmærksomheden. Den trak også tænder ud i branchen, og nu har vi brug for ro på den del.

Med den nye lavere registreringsafgift, og deraf følgende billigere biler, er reparationsgrænsen reelt sænket. Det vil komme til at gøre ondt på værkstederne, og samtidig er det skidt for miljøet. I det hele taget er det en skidt idé, at reparationsgrænsen først i 2020 kommer på niveau med de 65 procent, vi kendte før afgiftsnedsættelsen. Derfor vil vi i AutoBranchen Danmark fortsætte med at gøre politikerne og bilisterne opmærksomme på det usmarte i reparationsgrænsen. Helst ser vi den helt fjernet, så alle biler, der kan repareres sikkerhedsmæssigt forsvarligt, også bliver repareret.

Når alt det er sagt, så tror jeg, at rekruttering og uddannelse bliver et stort tema i 2018. I det forgangne år kom det snigende. Der er fokus på manglen på kvalificeret arbejdskraft i alle håndværksfag, og fra alle sider bliver der mere end nogensinde talt om uddannelse af de unge på tekniske skoler.



Autobranchen har brug for kvalificeret arbejdskraft. Vi har brug for at sikre et tilstrækkeligt grundlag af tilgang til faget - det gælder både på pladeværksted, malerværksted og på mekaniske værksteder. Hvor er kvinderne for eksempel? Måske afskærer vi os fra 50 procent af rekrutteringsgrundlaget ved ikke at henvende os målrettet til de unge kvinder, der skal vælge uddannelse. Vores autolakerere er et skridt foran med ansættelsen af kvinder på værkstedet. Her forlyder det fra flere sider, at kvinder er en klar styrke i faget.



Branchen skal gå langt og gøre et godt stykke arbejde for at skaffe nye medarbejdere. Men vi kan ikke gøre det alene. De tekniske skoler skal også op på beatet. Vejlederne i folkeskolen skal det samme, og ikke mindst skal vi allesammen gøre de unges forældre opmærksomme på, at autobranchen er under forandring, og at værkstederne ser anderledes ud i dag, end de gjorde, da forældrene selv var unge for 25 år siden.



Det kommer vi til at arbejde med i 2018. Blandt meget andet, der optager branchen.



Godt nytår



Gitte Seeberg, adm. direktør

AutoBranchen Danmark

Artiklen er en del af temaet NYTÅRSUDTALELSER 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093