23948sdkhjf

Ungdommeligt fri- og sløvsind

KAN DU IKKE LIDE LUGTEN, så bag på damerne. Denne lettere omskrivning af meningen med "vind eller forsvind" er essensen af den grovkornede værkstedshumor, der nu har fået en ph.d.-studerende til at skrive afhandling om, hvorfor op mod 40 procent falder fra mekaniker-uddannelsen. Under overskriften Autoboys sætter afhandlingen, som vi beskriver i denne uges Unge-tema, fokus på det, nogle måske kan finde anstødeligt. Nuvel, frafaldet fra mekaniker-uddannelserne er alt for højt. Men det kan skyldes så mange ting, som denne afhandling ikke medtager. Derfor virker beskrivelsen af lugten i bageriet lidt som om, forfatteren har fået for meget mel i øjet. Ja, der bliver snakket vel meget om biler, store "jader" og det der er værre på skolerne. Men det, de unge selv kalder overdimensioneret charme, er nu engang ofte tonen på meget drenge-dominerede uddannelser. At frafaldet er så stort mange steder, hænger derimod nok mere sammen med, at det kræver sin mand – med eller uden cap og rappe replikker – at tage uddannelsen, der kræver viden, overblik og energi.

NETOP ENERGIEN VED skolebordet kan det knibe med for mange unge mennesker, der også skal have tid til fester, computerspil og – ja, damer. Derfor er det opløftende at kunne berette om den storkøbenhavnske tekniske skole, der har sat motion og ordentlig morgenmad på menuen. Det har givet bedre koncentration at fjerne de dårlige madvaner og få iltet blot til hjernen. Så dette er et eksempel til efterlevelse i resten af landet. Ikke mindst fordi det også har mindsket fraværet med 15 procent og fået småopgør og uroligheder mellem elever med ungdommelig energi til at fordufte som benzin på en varm manifold. Godt gået, TEC.

DETTE GÅPÅMOD FINDER vi også ude på mange af de danske værksteder. Vi finder det bare ikke i særlig høj grad i tilmeldingerne til DM for Mekanikere 2010 til august under Auto Teknik fagmessen i Odense. Kun få har endnu meldt sig til det åbne mesterskab, selv om vi ved, at branchen bugner af gode svende derude. Tag nu og spis lidt sund morgenmad, tag løbeskoene på og skynd jer at tage udfordringen op. Vi garanterer, at der nok skal være lidt jader, I kan score på det bagværk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063