23948sdkhjf

Meget slankere navigation

Ny GPS fra Garmin på blot 8,7 millimeter vinder prestigefyldt designpris.
Fremover skal en GPS ikke blot være et funktionelt stykke elektronik. En moderne GPS skal også være designet, så den er skøn for øjet og lækker at have i hånden. De kriterier opfylder Garmin’s nye serie af flytbare GPS’ere, nüvi 3790T og 3760T. Den nye GPS har netop vundet designprisen, Red Dot Design Award 2010.

Red Dot Design Award er med over 4252 ansøgere fra 57 lande en af de største og mest anerkendte internationale designkonkurrencer i verden.

Med den nye generation af GPS’ere holder verdens største producent af GPS-udstyr fast i nüvi-navnet, der de sidste 2-3 år har været synonymt med brugervenlige produkter. På verdensplan er der siden introduktionen af den første nüvi 300 solgt adskillige millioner nüvi’er.

- Men nu er tiden kommet til, at vi moderniserer formsproget på vores produkter. Frem til nu har fokus været koncentreret omkring det funktionelle. Under udviklingen af nüvi 3700 serien har vi lagt en enorm indsats i nytænkning af designet. Resultatet er en utrolig slank GPS, som rykker grænserne for, hvad man kan forvente af flytbar navigation, siger Søren Møller, produktchef for Garmin Danmark i Allerød.

De nye modeller skiller sig ikke kun ud ved et moderne industrielt design i en tykkelse på blot 8,7 millimeter. Hele oplevelsen af betjeningen er løftet med en ny brugerflade, hvor man ved brug af to fingre kan styre langt de fleste af GPS’en funktioner. Det sker ved en intuitiv kombination af små tryk på skærmen og brug af tommelfinger og pegefinger.

Det prisvindende design af nüvi 3790T og nüvi 3760T er skabt med henblik på, at betjening og formgivning går op i en højere enhed.

Bedre oplevelse

Den nye serie af GPS’ere tager højde for, hvis man tidligere har kørt en given rute. Historiske data om de veje, som man foretrækker samt information om traffiktæthed indregnes automatisk i beregningen. Resultatet er en bedre oplevelse af ruteføring og endnu mere præcise angivelser af forventet ankomst til destinationen, lover Garmin.

Multi-touch skærmen er 4,3 tommer stor og fremstår som en ubrudt glasflade der dækker hele fronten af GPS’en. Ingeniørerne har arbejdet med at forbedre lyden i de talte kommandoer. Det har mundet ud i tilføjelsen af en ekstra højttaler i det aktive beslag, som den nye GPS monteres i. Dermed er der både højttaler i selve GPS’en samt i sugekop-holderen.

Garmin Danmark forventer at runde én million solgte PND enheder i 2010 (personlig navigation).
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079