23948sdkhjf

Forårsfornemmelser i bornholmsk bilhandel

Den strenge vinter, der især gik ud over Bornholm, fik bilsalget på øen til at falde med 35 procent i årets første to måneder i forhold til de samme to måneder sidste år. Men i marts i år er det til gengæld steget med 61,5 procent i forhold til marts 2009, og det skal ses i forhold til en stigning på 14 procent i Danmark som helhed i samme måned, oplyser koordinator i klyngesamarbejdet, Erling Munk.

Siden bornholmerbiler holdt åbent hus i de enkelte forhandleres butikker, søndag den 28. februar, er købelystne kunder strømmet ind i de bornholmske bilforretninger. Højdespringeren i marts blev Toyota med 13 enheder, efterfulgt af Chevrolet med 12 og VW med 10.

Ventetid

- Selvfølgelig er salget for en enkelt måned kun et øjebliksbillede, men alligevel tegner fremtiden lovende, siger Erling Munk, som oplyser, at der ligger flere ordrer ude i forretningerne, hvor bilerne først kan leveres i de kommende måneder.

Bilfabrikkerne har på grund af den verdensomspændende finanskrise tilpasset produktionen, så der er længere leveringstider fra bilfabrikkerne i opgangstider.

For nogle modeller er leveringstiden 4-6 måneder.

Også værkstederne oplever travlhed nu efter den strenge vinter, hvor mange småreparationer er blevet udsat indtil nu. Og efter vinteren tilbyder forhandlerne i bornholmerbiler, nu en gratis rustkontrol i april og maj.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.291