23948sdkhjf

Hæder til Nokian dæk

Finske Nokia dæk har fået en del fornemme hædersplaceringer i store test i Tyskland. Blandt andet kalder ADAC det nye sommerdæk Nokian H stærkt anbefalelsesværdigt. Dækket blev også samlet vinder i ACE/GTÜ’s seneste sommerdæktest i 2009. ACE er den europæiske automobil sammenslutning, mens GTÜ, Geshellschaft für Technische Überwachung, er det tyske selskab, der holder et vågent øje med bilernes tekniske standard. Her fik dækket bemærkningen "Godt" med på vejen.

Andre store magasiner har ligeledes givet Nokian det bedste skudsmål for det nye Nokian V, og Nokian Z G2. Begge dæk fik topkarakterer i magasinerne AutoBild og Auto Zeitung, mens Auto, Motor und Sport, magasinet Auto, Firmenauto og AutoBild Allrad, gav samme topkarakter for de seneste test af sommerdæk, og det nye SUV-dæk Nokian Z.

De mange forskellige dæktest har ét tilfælles: Man tester for levetid, støj og ikke mindst stabilitet under forskellige vejrforhold. Tidligere solgte man dæk under navnet Nokia, der var kendt for sine fremragende vinterdæk, men Nokia ændrede dækprogrammets navn til Nokian efter selskabets enorme succes med mobiltelefoner. Det er sikkert en overraskelse for mange, at det relativt lille finske dækselskab, sammenlignet med de store velkendte dækproducenter, klarer sig så flot i sammenligningstest.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11