23948sdkhjf

Dansk svensk landskamp på racerbanen

I den kommende weekend går det igen løs i DTC-serien på Jyllands-Ringen, men efter en helt ny recept. Nu er de svenske kørere også med i den nye serie Scandinavian Touring Car Cup med to løb i Danmark og ligeledes to løb i Sverige, som altså debuterer på FDM Jyllandsringen ved Silkeborg.

Svenskerne har altid været bedre i Formel 1, mens danskerne har klaret sig bedst i for eksempel Le Mans, men hvordan ligger det indenfor tunede standardvogne? Det afgøres søndag med 11 kørere fra Danmark og 15 fra Sverige, samt en enkelt fra Norge.

Jan Magnussen og Casper Elgaard, der nu kører i samme danske team i BMW under Team Bauhaus og Telesikring, Odense, har sammen vundet fem DTC-titler.

Danskerne kender sikkert FDM Jyllands-Ringen bedre end svenskerne, men det denne fordel får modsat fortegn, når løbene afvikles i Sverige.

Flere kørere kommer i nye biler, og flere teams har meldt deres ankomst anført af engelske James Thompson, Honda Accord, der kører for Danmark. Han vandt første afdeling af den nye EU CUP for nylig i Portugal. De andre navne er Jason Watt, Kim Morgan, Michael Carlsen, Jens Møller, Kim Holmgaard, Tomas Engström, Jan Magnussen, Niels Christiansen, Robert Schlünssen og Casper Elgaard. Tre i Seat Leon, fire i BMW, to i Honda Accord og en enkelt i Toyota Corolla og Peugeot 407.

Svenskerne stiller med biler, vi normalt ikke ser i DTC, såsom VW Scirocco, Opel Astra, Alfa Romeo 156 og fem BMW, samt Volvos fabriksteam i den lille smarte C30 med to kørere, hvoraf den ene er regerende mester i Sverige, norske Tommy Rustad.

DTC og den svenske søsterserie benytter i øvrigt i år Aspen alkylatbenzin oktan 98.

De andre klasser i samme løb er Renault Light Cup, Porsche Carrera Cup, Yokohama Cup, Suzuki Swift Challenge, Formel Ford, Peugeot Spider Cup, Radical Cup, Bel-Ray SSC Challenge og 1600 Challenge. Der startes lørdag med træning og tidtagning fra kl. 10.35, og søndag er første løb 1600 Challenge, og der sluttes af med Scandinavian Touring Car Cup kl. 16.55.

TV 6 er på pletten og viser enkelte klassers kørsel, samt selvfølgelig DTC med den svenske søsterserie.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078