Lovbefalet presenning mod tabte sofaer
Landets største værkstedsorganisation, CAD, mener oplysning er bedre end skærpet lovgivning for at forhindre tabt gods på vejene.
Tanken får opbakning af Karsten Nonbo (V) fra Folketingets trafikudvalg.
- Det er ved at være ret groft, og hvis det her fortsætter, så er vi nået til det punkt, hvor vi må gribe ind. Det vil jeg gerne arbejde på. For vi må konstatere, at den nuværende lovgivning om, at gods skal være forsvarligt fastgjort, ikke fungerer, selv om den i sig selv burde være fyldestgørende, siger Karsten Nonbo.
- Hvis den lov, vi har, blev overholdt, så faldt der jo aldrig noget af. Men folk kan ikke forstå, at hynderne blæser af sofaen, når man kører ud på motorvejen. Og man kan ikke dømmes for at køre med gods, der ikke er forsvarligt fastsurret, før det er røget af.
- Hvis vi havde en lov om, at det skal tildækkes, så var det nemmere for politiet at gribe ind, og så var vi også ude over det værste svineri fra folk, der kører med haveaffald og gammelt skrammel til genbrugspladsen, siger Karsten Nonbo.
CAD: Loven god nok
Fra Danmarks største værkstedsorganisation, Centralforeningen af Autoreparatører i Danmark, CAD, hvis medlemmer til en vis grad profiterer af skader på biler som følge af tabt gods, siger formand Poul Erik Christensen, at den eksisterende lov er god nok og ikke bør ændres.
- Vi lovgiver efterhånden så meget på så mange områder, at den lovlige sti i mange henseender er blevet så snæver, at det er svært ikke at overtræde grænserne. Der er i den nuværende lovgivning udstedt bødeforlæg for uforsvarlig fastsurring af gods på en trailer, også inden det blev tabt. I den slags sager vil en oplysningskampagne være mere passende, mener Poul Erik Christensen.