23948sdkhjf

Opel kører tre hold på Astra-produktion

Opel oplever en så stor salgsfremgang med den nye Astra-serie, at det har været nødvendigt at indføre et tredje skift på fabrikken i Gliwice, Polen.

Der er mere end 100.000 bestillinger på den nye Astra fem dørs. Der er solgt 300 Astra’er i Danmark, og yderligere 250 er på vej til kunderne. Salget af den nye model forventes at nå op på 180.000 enheder i år. Salget er indtil videre dermed 38 procent højere i år, sammenlignet med samme periode sidste år i Tyskland, som er det største marked, selv om den nye fem dørs version er den eneste, som findes på hjemmemarkedet. En stationcar kommer senere på året.

Næsten de samme leveringsproblemer var tilfældet sidste år med den nye Opel Insignia, hvor Opel også måtte udvide produktionen. Den blev kåret til årets bil i Europa 2009, hvor Opel også blev kåret til mærket med de fleste tilfredse forhandlere i Tyskland blandt volumenforhandlerne.

Det kan måske være svært at forstå, at Opel har ligget underdrejet økonomisk de sidste par år. En del af skylden kan uden tvivl skyldes usikkerheden omkring et eventuelt salg, som endte med at GM beholdt Opel, i øvrigt det største datterselskab udenfor USA. Når man besøger en af produktionerne, som det var tilfældet sidste år på stamfabrikken i Rüsselsheim lige udenfor Frankfurt, er man vidne til entusiastiske medarbejdere, og i øvrigt i en fabriksatmosfære, som nok er noget af det mest lydsvage, vi endnu har oplevet, selv om vi efterhånden har besøgt en del bilfabrikker rundt på kloden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062