23948sdkhjf

Flere vasker bilen selv - til skade for miljøet

Den årlige statistik fra Energi- og olieforum viser et fortsat fald i bilvaske foretaget i vaskehaller. Og det er en dårlig nyhed for miljøet, mener EOF.
Den årlige statistik fra Energi- og olieforum, som udkommer den 4. maj, viser et fald i vaske foretaget i vaskehaller fra 2008 til 2009. Da den danske bilpark i samme periode har været konstant, vurderes det, at antallet af manuelle vaske (bilvaske foretaget af bilejeren selv - typisk hjemme ved boligen) derfor er stigende.

I Danmark bliver der i alt foretaget 15,5 millioner bilvaske om året, og Energi- og olieforum vurderer, at antallet af manuelle bilvaske er steget med omkring fem millioner vaske årligt fra 2008 til 2009. Og det er en dårlig nyhed for miljøet, påpeger EOF.

Det gennemsnitlige vandforbrug i vaskehaller er lavere end ved manuelle vaske. De mest effektive vaskehaller bruger kun 20 liter rent vand per vask, hvor der ved en manuel vask nemt bruges 100 liter vand.

Vaskevandet fra vaskehaller ledes via en kloak til det kommunale renseanlæg, hvorimod op til 2/3 af spildevandet fra manuel vask skønnes at ende urenset i naturen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075