23948sdkhjf

Gode regnskaber - igen

Finanskrisen kører på det sidste. Økonomieksperter har tidligere udtalt, at man kan følge den økonomiske udvikling i samfundet ved at se udviklingen i bilindustrien. Mange selskaber kom således ud af det sidste regnskabsår eller årets første kvartal med positive tal, mens man året før sluttede med underskud.

VW-koncernen har yderligere øget sin markedsandel i første kvartal fra 11,0 til 11,6 procent på verdensplan. Der blev solgt 23,5 procent flere biler, 945.000 enheder, med et overskud på 3,1 milliarder kroner, mod et underskud i samme periode sidste år på 2,1 milliarder kroner.

Ford kom ud af årets første kvartal med et overskud på 11,7 milliarder kroner, sammenlignet med et underskud i samme periode sidste år på 7,8 milliarder kroner. I Europa blev overskuddet på små 600 millioner kroner, sammenlignet med et underskud i samme periode sidste år på 3,3 milliarder kroner.

Daimler AG, Mercedes-Benz, kom ud af første kvartal med 21 procent flere solgte biler, og et overskud på 8,9 milliarder kroner, med et forventet overskud for hele 2010 på cirka 29-29,5 milliarder kroner.

Renault gik samme vej med en stigning i første kvartal på 37,7 procent. På verdensplan steg markedsandelen med 0,4 procent, og i Europa med 2,2 procent til 10,8 procent.

Japanerne med

Toyota er også gået frem. Koncernens regnskabsår sluttede ved udgangen af marts, og ledelsen har besluttet at opføre fabrik nummer tre i Kina, der skal fremstille en ny Corolla om godt to år. I sidste regnskabsår fremstillede Toyota 8.150.542 millioner biler med Daihatsu og Hino, og i årets første kvartal blev det til en fremgang på hele 77,9 procent, men regnskaberne er endnu ikke oplyst.

Honda meddeler ligeledes om fremgang og stigende overskud, og forventer 27 procent stigning for hele dette regnskabsår.

Mazda kom ud af sidste regnskabsår, der sluttede ved udgangen af marts, med et overskud på 565 millioner kroner, selv om der var tale om nedgang i salget i USA og i Europa. Prognosen for 2010 er 1,7 millioner biler med et forventet overskud på cirka 10,1 milliarder i indeværende regnskabsår.

Leverandører op

Federal Mogul Corp. fik et bedre første kvartal end forventet med et overskud på 83 millioner kroner efter et underskud i samme periode sidste år på 565 millioner kroner. Federal Mogul, der ejes af milliardæren Carl Ichan, var i betalingsstandsning i 2007, og oplevede det første overskud efter store rationaliseringer.

Infineon, den største chipproducent i Europa til også bilindustrien, forudser et godt regnskab i 2010.

Continental kom også ud af første kvartal med et overskud på 3,7 milliarder kroner, mod underskud sidste år i samme periode, og forventer et godt 2010, når året er omme.

Lastbiler stærkt frem

Scania har haft en fremgang på intet mindre end 166 procent i første kvartal med et overskud på cirka 1,1 milliarder kroner.

MAN har ligeledes haft stor fremgang på 28 procent, og 45 procent på Power Plants. Den store fremgang kom specielt i Sydamerika, hvor MAN er meget stærk.

Japanske Fuso, datterselskab under Mercedes-Benz-lastbiler, har oplevet en salgsstigning i Asien i første kvartal på næsten 50 procent.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078