23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

GENERAL MOTORS OG kinesiske SAIC forstærker deres samarbejde i Kina med en ny fabrik, der skal fremstille mindre motorer og transmissioner.

ADAC FORESLÅR ABS-bremser til alle motorcykler.

HELLA OG SYDKOREANSKE Samsung har indgået et partnerskab om udvikling af kameraer til alle slags køretøjers hæk, også lastbiler.

HOLLANDSKE SPYKER, der har overtaget Saab, går på Stockholm Børsen i slutningen af året.

DE TYSKE KONKURRENCEMYNDIGHEDER har truet Opel med sagsanlæg, fordi man benytter ordet "livstidsgaranti" i reklamer. De mener, at teksten er vildledende.

INDISKE MARUTI VIL fremstille biler til VW på en ny kontraktaftale, skriver indiske medier.

COMPAC HYDRAULIC A/S i Juelsminde udstiller igen på Automechanika i hal 8.

BEIJING AUTO INDUSTRI Holding, der er partner med Daimler og Hyundai, overtager den mindre kinesiske bilproducent Guangzhou Baolong.

SUZUKI-KONCERNEN KOM ud af sidste kvartal med et netto-overskud på 1,65 milliarder kroner. Omsætningen voksede til 53,2 milliarder kroner, et plus på 13,7 procent, sammenlignet med samme periode sidste år.

LOTUS OG COSWORTH har indledt et samarbejde omkring udvikling af motorer til Lotus biler.

DEN NYE RENAULT LATITUDE, der har premiere i Moskva, med europæisk premiere senere i Paris, bliver genstand for demonstrationer under udstillingen i den franske hovedstad. Det har den franske fagforening CGT bebudet, fordi bilen fremstilles i Sydkorea og skal sælges i EU. Samme problem oplever Fiat, der også ønsker at fremstille biler udenfor Italien.

OPEL INSIGNIA KAN nu leveres med køling i forsæderne.

PORSCHE VIL FREMSTILLE en mindre model end Cayenne efter samme koncept.

HANS DEMANT, 59 år og tidligere chef for Opel i Europa i perioden 2004 til sidste år, har forladt koncernen.

VOLVO XC90 KAN nu også leveres med kun forhjulstræk.

GENERAL MOTORS OVERTAGER et transmissionsanlæg i Strasbourg, der har ligget stille en tid. Fabrikken åbner igen i slutningen af året.

PRIVATE BILLISTER I Tyskland bliver ældre, og en stigende kundekreds er bilkøbere over 70 år, oplyser Universität Duisburg-Essen. I år er gennemsnittet 50,8 år. Jaguar har de ældste kunder på 56,5 år lige foran Mercedes. De yngste købere er 44,7 år til mærket Mini, Opel 53,1 år, BMW 52 år, og Ford med et gennemsnit på 47,8 år.

BMW MÅ TILBAGEKALDE 5-serien på grund af problemer med brændstoftanken, der kan få motoren til at stoppe i Kina.

EATON CORPORATION, med hovedsæde i Cleveland, Ohio i USA, har udnævnt Nanda Kumar som ny vicepræsident, der bliver ansvarlig for Mellemøsten, Afrika og Europa.

VW PLANLÆGGER EN re-introduktion i USA af den store Phaeton, der floppede tidligere og blev trukket tilbage i 2006 på grund af dårligt salg.

FIAT PANDA HAR fået nye motorer, der yder fra 68 til 75 hk, og som opfylder Euro5 normen. Samtidig oplyser Fiat, at 500-serien kommer med den nye tocylindrede Twinair motor fra slutningen af september. Den bliver dermed en af de mest økonomiske benzinbiler med et lovet gennemsnit på 25 kilometer per liter, og et CO2 udslip på kun 92 g/km.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078