23948sdkhjf

Styr på den digitale tinglysning af biler

Tinglysning af pant i biler foregår nu også digitalt, og premieren i tirsdags gik betragteligt bedre, end da tinglysningen af fast ejendom gik i luften sidste år.

- Den første dag gik 80 procent af sagerne igennem helt automatisk, og der blev anmeldt cirka 500 dokumenter, så det er et fint resultat, siger kommunikationsmedarbejder Louise Hagemann fra Domstolsstyrelsen.

Hun tilføjer, at der første dag også blev registreret 16.236 forespørgsler - altså hvor bilforhandlere og andre tjekker, om der er gæld i en bil, som de overvejer at købe.

Indtil nu har Tinglysningsretten modtaget anmeldelser til Bilbogen på papir og tastet dem ind i et register. Det er dette arbejde, der nu automatiseres.

For den almindelige borger, der skal ud og købe bil, vil digitaliseringen ikke betyde den store forskel, men for bilbranchen betyder det nye arbejdsgange, når en finansieringsvirksomhed låner penge ud til et bilkøb, og derfor ønsker at få tinglyst rettigheder i bilen som sikkerhed.

Målet er, at 95 procent af alle sager kan behandles på ti dage eller derunder, oplyser Louise Hagemann ifølge Nordjyske Stiftstidende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063